Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Şahinbey'de 20 bin fidan toprakla buluştu

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi tarafından oluşturulan Çanakkale 100. Yıl Hatıra Ormanı'na 20 bin .fidan dikimi gerçekleştirildi.Belediye'den yapılan açıklamaya göre, mülkiyeti Şahinbey...

Şahinbey'de 20 bin fidan toprakla buluştu

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi tarafından oluşturulan Çanakkale 100. Yıl Hatıra Ormanı'na 20 bin .fidan dikimi gerçekleştirildi.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, mülkiyeti Şahinbey Belediyesi'ne ait olan 610 bin metrekare alan ağaçlandırıldı.

Çanakkale 100. yıl Hatıra Ormanı ismi verilen alana yapılan törenle 20 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden bu yana parklaşma ve yeşil alan çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Fidan dikmenin önemine değinen Tahmazoğlu şunları kaydetti:

"Burayı meclis kararı ile orman alanı olarak belirledik. Biz ağaç dikmeyi çok önemsiyoruz. Çünkü peygamberimiz (s.a.v) "Elinizdeki fidanı kıyamet kopacağını bilseniz bile dikiniz" diyor.

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ise, kamu kurum ve kuruluşlarının yeşil alana yaptığı katkıların her geçen gün arttığını, belediye tarafından ormanlık alan ilan edilen bölgenin kısa sürede şehre nefes aldıracak önemli orman olacağını söyledi.

Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya'da, arazinin orman alanı olarak tahsis edilmesi nedeniyle Şahinbey Belediyesi'ne ve Tahmazoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber