Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Eylül 2017 - 18:13 Yorum: 0

Şahinbey’de 20 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Şahinbey Belediyesi, ilçede bulunan okullardaki 20 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye dağıtım geleneğini...

Şahinbey’de 20 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Şahinbey Belediyesi, ilçede bulunan okullardaki 20 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye dağıtım geleneğini bu yılda sürdürüyor.

Kahvelipınar Mahallesi'nde bulunan Şehit Gökmen Adıgüzel İlkokulunda gerçekleştirilen çanta ve kırtasiye dağıtım törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehit Gökmen Adıgüzel'in anne ve babası, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Amacımız eğitime destek olmak"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, 2009 yılından buyana her yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye desteği verdiklerini belirtti. Bu yılda 20.000 öğrenciye kırtasiye desteği sağlayarak toplamda 98 bin 118 öğrenciye ulaşacaklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Öncelikle 2017-2018 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim her şeyin başı olduğu gibi dinimizin ilk emri de "oku" dur. Bu nedenle bizim her gün yeni bir şey öğrenerek, hayatımıza bir değer katmamız gerekiyor. Beşikten mezara kadar eğitime, öğrenmeye devam edeceğiz. Ülkemizin gelecekte nasıl bir şekil alacağı bu minik yavrularımızın eğitimine bağlı. Bunun için yöneticilerimize, öğretmenlerimize, anne ve babalara büyük görevler düşüyor. Gaziantep hızla büyüyen bir şehir. Hükümetimizin eğitim alanında önemli yatırımları var. Şu anda Türkiye'de en büyük bütçe eğitime gidiyor. Hükümetimizin, Valimizin, Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuda çok ciddi çalışmaları var. El birliği içerisinde yeni, yeni okullar yapılıyor. Şahinbey Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden buyana eğitime destek amacıyla kırtasiye yardımlarımıza devam ediyoruz. Şu ana kadar 100 bine yakın okul çantası ve setini öğrencilerimize hediye ettik. Bu yılda 17 bin 500'ü okullarda 2 bin 500'ü belediyemizin sosyal marketinde dağıtılmak üzere çanta ve içindeki kırtasiye malzemelerini öğrencilerimize dağıtacağız. Ayrıca Şahinbey'de okuyan tüm ilkokul ve anasınıfı öğrencilerine boyama seti dağıtacağız" diyerek öğrencilere müjdeli haberler verdi.

"Şahinbey belediyesi eğitime destek oluyor"

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun eğitime önemli desteği olduğunu belirterek, "2017-2018 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun. Hepinize başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Bu memleketin kahramanı bitmez. Düşman ne kadar çok olursa olsun, Allah'a hamdolsun onlarla baş edecek yiğitlerimiz var ve aynı zamanda yetişiyorlar. Yetiştireceğimiz evlatlarımız, memleketin dünya üzerinde hak ettiği yeri almasında önemli görevler üstleneceklerdir. Eğitime uzun yıllardır destek veren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, yeni eğitim öğretim yılında da öğrencilerimize kırtasiye malzemesi dağıtacak. Şahinbey Belediyesi bizlere her zaman destek olmuştur. Okullar yaparak Milli Eğitime devrediyor. Bunun yanı sıra okullarımızın fiziki şartlarının düzelterek, öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunuyor. Kendisine Milli Eğitim camiası olarak teşekkür ediyorum" dedi.

"Hükumetimiz her zaman yanımızda"

Şehit Gökmen Adı Güzel'in babası Hanifi Adıgüzel, oğlunun ismini taşıyan okulda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Allah vatanımıza, milletimize ve devletimize zeval vermesin. Başta Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere tüm protokole teşekkür ediyorum. Hükümetimiz biz şehit ailelerine çok iyi bakıyorlar. Bizlerin her zaman yanında olarak bizlere destek oluyorlar. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Mehmet Tahmazoğlu ve protokol üyeleri sınıflarda çanta dağıtımı yaparak öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet etti.

Şahinbey’de 20 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Şahinbey’de 20 bin öğrenciye kırtasiye yardımı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber