Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 13 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Şahin’den ’Oda Boşaltma’ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin kongre kararının ardından odasını boşalttığı yönünde çıkan haberlere ilişkin, "Ben...

Şahin’den ’Oda Boşaltma’ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin kongre kararının ardından odasını boşalttığı yönünde çıkan haberlere ilişkin, "Ben görevimin başındayım. Kongreye kadar genel başkan yardımcısı olarak çalışmalarımı devam ettiriyorum. Çok şükür çok badirelerden geçmiş olan AK Parti'de kurulduğumuz günden beri bir çatlak oluşmamıştır. Şimdi de oluşmayacaktır. Ufak bir çatlak görsem ben o çatlağı kapatmak için tutkal olurum" dedi.

Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Boyalı köyünde Cuma namazı çıkışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"O ÇATLAĞI KAPATMAK İÇİN TUTKAL OLURUM"

Bir gazetecinin "AK Parti'nin kongre kararı almasının ardından bazı basın organlarında odasını boşalttığı yönünde" haberlerin çıktığını hatırlatması üzerine Şahin, "22 Mayıs'ta AK Parti olağanüstü kongreye gidecek. Bu kongrede inşallah yeni genel başkanımızı ve tabii ki aynı zamanda başbakanımızı seçmiş olacağız. Benimle birlikte diğer genel başkan yardımcısı arkadaşlarımızın, genel sekreterimizin görevleri 22 Mayıs kongresine kadar devam edecek. Ancak kongrede seçilecek olan Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda görevimiz olacak mı, olmayacak mı? Olursa yeni genel başkanımız birlikte çalışacağı Merkez Yürütme Kurulu üyelerini hangi MKYK üyelerinden seçecek? Tamamen kendi takdiridir. O bakımdan kendisinin elini rahatlatmak için mevcut MYK üyeleri "kuşkusuz görevlerimizi devam ettirmek istiyoruz" tavrı içinde olmamalıdırlar. Ben de kongre öncesi bir hazırlık yapmıştım, aynı göreve devam edemeyebilirim konusunda. Ben görevimin başındayım. Kongreye kadar genel başkan yardımcısı olarak çalışmalarımı devam ettiriyorum. Bazı basın yayın organları benim böyle bir hazırlık içerisinde olduğumdan bahisle partide çatlak oluştuğunu ileri sürmüşlerdir. Çok şükür, çok badirelerden geçmiş olan AK Parti'de kurulduğumuz günden beri bir çatlak oluşmamıştır. Şimdi de oluşmayacaktır. Ufak bir çatlak görsem ben o çatlağı kapatmak için tutkal olurum. O bakımdan bizim ismimiz kullanılarak "partide çatlak oluştu" ifadesi maksatlı bir ifadedir" dedi.

"BİR TAKIM DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR, HÜKÜMETTE DE OLABİLİR"

Partinin her zaman hizmetinde olduklarını da anlatan Şahin, "Genel başkanımız kim olursa olsun onun emrinde verilen görevleri başarıyla elimizden geldiği kadar iyi niyetle yerine getirmeye çalıştık. 22 Mayıs'tan sonra tabii ki parti yetkili organlarında bir takım değişiklikler olabilir, hükümette de olabilir. Sayın genel başkanın, başbakanın tasarrufu olacaktır. Bu süreç bizi güçsüz düşürmez. Biz yolumuza aynı inanç ve kararlılıkla devam ediyoruz. Biz böyle bir kadroyuz. O bakımdan benim üzerimden partimizi yıpratmaya dönük bir takım haberleri esefle karşıladığımı ifade etmek istiyorum" diye kaydetti.

"Bıyıklı mı bıyıksız mı başbakan" tartışmalarının hatırlatılması üzerine ise Şahin, "Bunlar insanların kendi tercihleridir. Bıyık bırakır, bıyık keser. Ben oldum olası böyleyim. Diğer arkadaşlarımız kendi tercihleridir. Bazı bıyıksız arkadaşlarımız bıyık bıraktılar. Bunu farklı bir şekilde yorumlamayı doğru bulmuyorum, doğrusu" ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANLIK BEKLENTİM YOK"

Şahin, yeni başbakanın kim olacağı yönünde yapılan anketlerde kendisinin önde olduğunun belirtilmesi üzerine şunları söyledi:

"Benim genel başkanlık beklentim yok, talebim de yok. Partim, tabi ki milletim bu hemşehrinize bir siyasinin üstlenebileceği en önemli görevleri verdi. Bunları da elimden geldiği kadar yerine getirmeye çalıştım. Dolayısıyla başka bir beklentim yok. Siyasi hayatımın sonuna kadar partim bana ne görev verirse onu yerine getirdim. Bizim partimizde bu sorumlulukları üstlenecek, kendisini iyi yetirmiş çok arkadaşımız var. Ben onlardan birinin göreve getirilmesi halinde onun başarılı olması için elimden gelen çabayı gösteririm."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber