Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Haziran 2016 - 17:08 Yorum: 0

Şahin’den Safranbolu Üniversitesi İçin İlk Adım

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Amasra'ya yapılan yat limanı ile bölgenin turizm açısında daha da canlanacağından Karabük-Bartın karayolunun...

Şahin’den Safranbolu Üniversitesi İçin İlk Adım

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Amasra'ya yapılan yat limanı ile bölgenin turizm açısında daha da canlanacağından Karabük-Bartın karayolunun duble yola ağına biran önce geçilmesi arzusunda olduklarını söyledi.

Meclis Başkanı Şahin, Safranbolu'yu ilgilendiren konuların her zaman takipçisi olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydederek, " Yörenin üniversiteleşme adına 1992 yılında kurulan Safranbolu MYO ilk fidandı. Karabük Üniversitesi bugün 50 binlere ulaşan öğrenci sayısı ile Türkiye genelinde ilk on üniversite arasında olmuştur. İnsanın hayatında ilkler unutulmaz. Üniversiteleşme yolunda ilkleri yaşadığımız Safranbolu'da kendi isminde ve bünyesinde üniversite açmanın vakti gelmiştir. Üniversitemizin ismini KBÜ Rektörümüz Refik Polat bey 3 ay önce "Safranbolu Sanat üniversitesi" olarak adını koymuştur. Safranbolu eşrafları olarak bu çocuğu büyütmek bize düşer. Bundan sonra Safranbolulu olarak Safranbolu Sanat Üniversitesi için YÖK'ten izni nasıl alırız ve nasıl Safranbolu ya kazandırırız diye çalışmamız lazım" dedi.

Safranbolu'nun denize açılan en kapsının Bartın olduğunu da anlatan Şahin, " Amasra ve Safranbolu özdeşleşmiş durumda. Son zamanlarda Amasra'ya yapılan yat limanı ile ilgili olarak Safranbolu - Bartın arası yolunun duble yol olması için gündemimize alıp takipçi olmamız lazım. Hem Üniversite kurulması hem de turizm açısından Denizle olan yol bağlantımızın duble olması ilçemizin turizmde iyi gelişmesine verilse olacaktır" ifadesinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber