Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 24 Haziran 2016 - 12:53 Yorum: 0

Sahte Müşteri Temsilcisi Tutuklandı

Adana'da müşteri temsilcisi kılığına girerek Hatay, Amasya, Giresun ve Aydın'da 4 kişiden 55 bin 500 lira dolandırdığı ileri sürülen zanlı tutuklandı.

Sahte Müşteri Temsilcisi Tutuklandı

Adana'da müşteri temsilcisi kılığına girerek Hatay, Amasya, Giresun ve Aydın'da 4 kişiden 55 bin 500 lira dolandırdığı ileri sürülen zanlı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesinde bulunan Abidinpaşa Caddesinde meydana geldi. 21 ve 22 Haziran 2016 tarihlerinde Hatay'dan Funda Ü., Amasya'dan Mehmet Y., Giresun'dan İkbal G. ve Aydın Kuşadası'ndan Savaş A. kendilerini telefonla arayan bir kişinin bir özel bankanın müşteri temsilciliğinden aradığını, daha sonrada kendilerine "Sizin hesabınıza 290 lira iade yapılması gerekiyor" diyerek banka kartı ve kredi kartlarının hesap numarasını ve şifresini aldıktan sonra hesaplarındaki paraları çektiğini bildirerek şikayetçi oldu.

İhbar üzerine illerdeki polislerin yaptığı çalışma sonucunda Hatay'daki hesaptan 4 bin 150 lira, Amasya'dakinden 2 bin 100 lira, Giresun'daki hesaptan 45 bin, Aydın Kuşadası'ndaki hesaptan ise 4 bin 250 lira çekilerek toplamda 55 bin 500 lira para dolandırıldığı tespit edildi.

Dolandırılan paraların ise Adana'da bir bankadaki Erol I. (35) isimli şahsın hesabına aktarıldığı öğrenildi. Bu tespit üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda bütün bankalarda sivil polisler önlem aldı. Alınan önlem sonucunda Erol I. isimli zanlı bir bankaya hesabındaki parayı çekmeye gelince suçüstü yakalandı. Zanlı emniyete götürülerek sorguya alındı. Zanlının yatan paraları daha önce çektiği hesabında bir miktar para kaldığı öğrenildi. Zanlı sorgusunda suçlamaları kabul etmezken kendisinin de dolandırıldığını ileri sürdüğü öğrenildi. Adliyeye sevk edildi. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber