Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Ekim 2014 - 13:08 Yorum: 0

Sahte paraya karşı "broşürlü uyarı"

Kahramanmaraş'ta polis ekipleri, "Kurbanda Kurban Olmayın" projesi kapsamında vatandaşları canlı hayvan pazarlarında sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı broşürle uyardı

Sahte paraya karşı 'broşürlü uyarı'

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Toplum Destekli Polislik ekipleri, "Kurbanda Kurban Olmayın" projesi kapsamında canlı hayvan pazarlarında vatandaşlara sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıcı broşür dağıttı.

Ekipler, özellikle bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunduğu bölgeler başta olmak üzere kentte kurulan hayvan pazarlarında sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı çalışma başlattı.

Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mağdur olmaması için hazırlanan broşürleri dağıtan ekipler, vatandaşların dikkatli olmalarını, verilen banknotları dikkatlice kontrol etmelerini ve şüphelendikleri durumlarda polise haber vermelerini istedi.

Broşür dağıtımının ardından uygulamalı olarak eğitim veren polis memuru Mustafa Çot, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edilmesi gerektiğini anlattı.

Pazarlık yapan alıcı ve satıcıların uzlaşmasına da yardımcı olan polis ekipleri, hayvanın nakliyesinden, kesim ve sonrasında yapılması gereken çevre temizliği konularında bilgilendirmede bulundu.

Eğitim veren polislere teşekkür eden kurban satıcısı Yunus Ceren, eğitimler sayesinde birçok konuda bilinçlendiklerini belirterek, polisin toplumun içerisinde bulunarak halka güven vermesinin önem taşıdığını söyledi.

Kurban pazarlarında uygulanan denetim ve sosyal faaliyetlerin bayramının son gününe kadar süreceği bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber