Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 12 Ekim 2016 - 17:23 Yorum: 0

Şair Ebubekir Eroğlu’na, ’2016 Necip Fazıl Ödülleri’ şiir dalında ödül

'Star Gazetesi 2016 Necip Fazıl Ödülleri'ni kazananlar açıklandı. Şiir dalında verilen ödül, şair Ebubekir Eroğlu'na layık görüldü.

Şair Ebubekir Eroğlu’na, ’2016 Necip Fazıl Ödülleri’ şiir dalında ödül

'Star Gazetesi 2016 Necip Fazıl Ödülleri'ni kazananlar açıklandı. Şiir dalında verilen ödül, şair Ebubekir Eroğlu'na layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl üçüncüsü verilen ödülleri kazananlar İkitelli Es Medya'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Seçici jüri üyeleri tarafından ödüle layık görülen isimleri Beşir Ayvazoğlu açıkladı.

Ayvazoğlu, 2016 Necip Fazıl Ödüllerine şiir dalında Ebubekir Eroğlu'nun layık görüldüğünü belirtti. Ödüllerin gerekçelerine dair açıklamada bulunan Ayvazoğlu, şiir dalında ödüle layık görülen Ebubekir Eroğlu'nun çıkardığı dergilerle Türk şiirine yön verdiğini belirterek, "Eroğlu, aynı zamanda yeni şairler yetişmesini sağlamış. Ayrıca şiir üzerine derinliğine düşünen ve poetikası olan bir şair. Hem şair ve dergi yöneticisi olarak hem de yeni şairler yetiştirmiş ve şiir üzerine düşünmüş, tefekkür tarafı olan bir şair olarak öne çıktı" şeklinde konuştu.

Ödül jürisinde, Ayvazoğlu'nun yanı sıra Fatih Andı, Hicabi Kırlangıç, Nurcan Yurdakul, Osman Konuk ve Turan Karataş yer aldı. Eroğlu'nun yanında, "Fikir ve Araştırma Ödülü'ne Yaşar Çağbayır, "Hikaye ve Roman Ödülü'ne yazar Cihan Aktaş layık görüldü.

Kırk yılı aşkın süredir yazın hayatını sürdüren şair ve yazar Ebubekir Eroğlu şu ana kadar aldığı pek çok ödülün yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına layık görülmüştü.

Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu 4 Mart 2014 tarihli toplantısında Şair-Yazar Ebubekir Eroğlu'na Fahri Doktora Payesi takdim edilmesine karar vermişti. Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde bir salona ismi de verilen Şair Ebubekir Eroğlu, fakültenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde edebiyat dersleri de veriyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber