Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 16:33 Yorum: 0

Şair Yazar Haki Demir, ERÜ öğrencilerine ‘Darbe’yi anlattı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Şair-Yazar Haki Demir'in de katıldığı "İşgalin diğer adı darbe" isimli konferans...

Şair Yazar Haki Demir, ERÜ öğrencilerine ‘Darbe’yi anlattı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Şair-Yazar Haki Demir'in de katıldığı "İşgalin diğer adı darbe" isimli konferans düzenlendi.

ERÜ İİBF Konferans Salonu'nda ERÜ Türk İslam Medeniyeti Kulübü ile ERÜ Necip Fazıl Fikir ve Sanat Kulübü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Şair-Yazar Haki Demir katıldı. Darbe konsorsiyumu formatlı emperyalist işgal karşısındaki tarihi ve milli direniş olan 15 Temmuz'un analizini ve tespitlerini öğrencilere aktaran Şair - Yazar Haki Demir, darbe denildiğinde akla askeri darbe geldiğini söyledi. Darbenin, milyonluk kütleler halinde bir halkın bambaşka bir kültürel organizasyonu ie tepesine binip ona hakim olma manevrası olduğunu ifade eden Demir, "Darbenin Türkiye'de çok yapılmasından mıdır bilmiyorum, fikri tahlilleri yapılmadı. Bir insanın darbe yapacak zihni, evrene nasıl sahip olabileceğine dair hiç konuşmadık. Çok kestirme teşhislerimiz var. Satı teşhisler, hain, sapık gibi kestirme teşhislerimiz var. Onlara iltica eden meselelere izah ettiğimiz şekilde geçiştirir gideriz. Darbeyi askeri darbe olarak anlarız. En çok bununla karşılaşmışızdır. Bundan dolayı askeri darbe terkibini kullanmıyoruz, sadece darbe diyoruz. Ama sadece askeri darbeyi kastediyoruz. Darbenin başka çeşitlerinin olabildiğini düşündüğümüz takdirde askeri darbe şeklinde bir çeşidin ifade etmemiz gerekiyor. Buna ihtiyaç duyarız. Öncelikle darbenin bir zihni işgal olduğunu bilmemiz gerekiyor. Dünyada darbe batının dünyada güç sahibi olmasından başlayarak geliştirilmiş bir metottur. Batının kültürel sahada ürettiği verimleriyle dünyaya sirayet etme yollarından birisidir darbe. Bir ülke Müslümandır, Hindudur ama batı buna müdahale etmeyi istediğinde o ülkeyi hakimiyeti altına almasının kestirme yoluna darbe diyoruz. Yabancı bir kültür, anlayış ile bir ülkeye gireceksiniz, o ülkede onun bir tane bile mümtesibinin olmadığını vasatta o ülkeyi tasarruf altına almayı isteyeceksiniz. Nasıl mümkün olur? Darbe ile. Milyonluk kütleler halinde bir halkın bambaşka bir kültürel organizasyonu ie tepesine binip ona hakim olma manevrasıdır darbe" diye konuştu.

Konferansta Haki Demir, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber