Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 17 Ekim 2017 - 09:53 Yorum: 0

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu’nun konuğu Prof. Dr. Mehmet Şahin oldu

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu'nun konuğu olan Ortadoğu Uzmanı Prof.

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu’nun konuğu Prof. Dr. Mehmet Şahin oldu

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu'nun konuğu olan Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şahin yaptığı açıklamada, "Bunların asıl amacı bu zengin bölgeyi elinde tutup doğal kaynaklardan yararlanmak" dedi.

Aylık periyotlar halinde toplantılar düzenleyen ve birbirinden önemli bir çok konuğu ağırlayan Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformunun bu ayki toplantısında Polis Akademisi Öğretim Üyesi ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şahin'i ağırladı. Sakarya'daki bir otelin konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Şube Müdürleri ve davetliler katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda "Kuzey Irak Kürt Yönetimi Referandumunun Türkiye ve Bölge Ülkeleri üzerinde olası etkileri" konuşuldu.

"DAEŞ'i koçbaşı olarak kullanılıyor"

Toplantıda bir konuşma yapan Polis Akademisi Öğretim Üyesi ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şahin, "Ağırlık olduğumuz yer Ortadoğu sınırıdır. Sınırımızın yüzde 50'si ittifak olduğumuz ülkeler, dış ülkeler tarafından yatırımlarla karşı karşıya kalıyor. Bu ülkelerin bir yeri soydaşımız olan Türkmen nüfusundan oluşuyor. İlk zamanlar 500 araçlık konvoy ile DEAŞ Musul'dan girdi. Kimse bunlara nereye gidiyorsun, dur demedi. Bu terör örgütü hızıyla Suriye sınırına kadar gitti. Bizce bu örgüt koçbaşı diye tabir edilen örgüt olarak bu ülkelerde kullanılıyor. Irak ve Suriye'de nüfus temizliği yapılıyor" dedi.

"Amaçları doğal kaynaktan yararlanmak"

Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şahin konuşmasının devamında, "Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetiminde referandum yapıldı. İsrail açıkça bunları destekliyor. İsrail burayı kullanacak. 2015 yılından bu yana 25 bin kürt genci ölmüş o bölgelerde Gençler niçin öldü çıkarlar için mi? Bunların asıl amacı, asıl yapmak istedikleri çok belli. Sincar'dan Akdeniz'e kadar bin kilometre uzunluğunda. Bu koridoru tek bir terör örgütü koruyamaz. Onun için yeni bir düşman çıkardılar. 1920 yılından bu yana büyük güçler Ortadoğu'da iki şeyi açıkça istemezler. Bunların birincisi orada yaşayan halkların iradesini kullnmasını, ikincisi doğal kaynaklarını kullanmasını istemezler. Bunların asıl amacı bu zengin bölgeyi elinde tutup doğal kaynaklardan yararlanmak" diye konuştu.

Program soru cevap kısmı sonrasında sona erdi.

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu’nun konuğu Prof. Dr. Mehmet Şahin oldu

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu’nun konuğu Prof. Dr. Mehmet Şahin oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber