Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 20 Ağustos 2014 - 13:43 Yorum: 0

"Sakarya, sanayileşmesiyle yeni Türkiye'ye örnek oluyor"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün:

'Sakarya, sanayileşmesiyle yeni Türkiye'ye örnek oluyor'

SAKARYA (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, kentin sanayileşmesiyle yeni Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Ferizli ilçesinde kurulması planlanan Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arazi belirleme çalışmalarına katılan Üstün, Sakarya’nın örnek modelle sanayileştiğini belirterek, Büyükşehir, Ferizli Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle ilçedeki OSB’lerin gerek yurt içinden gerekse dışından ulusal ve uluslararası dünyanın en büyük firmalarınca tercih edildiğini anlattı.

Üstün, Ferizli’de kurulacak ikinci OSB’nin otomotiv ihtisas sanayisi üzerine planladığını ifade ederek, iktidarları döneminde Sakarya’daki OSB sayısının 3’ten yeni yapılanlarla 10’a çıkacağını aktardı.

Yeni OSB’leri planlarken çevre, su kaynakları ve tarım arazileri konusunda çok hassas olduklarını belirten Üstün, “Türkiye’de bütün sanayileşme süreçlerini inceledik. Koceli Dilovası ve Gebze örneklerinde olduğu gibi çarpık sanayileşmeye Sakarya’da asla izin vermiyoruz. Çeliştiği farz edilen iki şeyi Sakarya’da yan yana getiriyoruz; çevre ve sanayi. Sakarya’da bir yandan Aşağı Sakarya Sulama Projesi ve göletler gibi projelerle tarım potansiyelini ikiye katlarken, diğer yandan çevreci sanayileşme politikasıyla bölgeyi sanayi kentine dönüştürüyoruz" şeklinde konuştu.

Üstün, Ferizli’de kurulan 1. OSB’de doluluğun yüzde 100'e ulaştığını kaydederek, “Ferizli’deki 1. OSB’ye ocak itibarıyla Öztreyler, Nişan gibi hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda marka 30 büyük firmanın yatırımları başlayacak. Örneğin, Öztreyler Firması'nda 800’ün üzerinde işçi çalışacak. Ferizli’de bir yıl içinde 10 binin üzerinde istihdam sahası oluşacak” ifadesini kullandı.

- ''Dünya devleri yatırım yapmalı'' 

Ferizli, Kaynarca ve Karasu gibi ilçelerde kurulan OSB’lere yatırım yapan firmaların Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşları olduğuna dikkati çeken Üstün, şunları kaydetti:

''Sakarya’da milletvekili, Büyükşehir Belediyesi, sanayi ve ticaret odası ve ilçe belediyeleri arasında oluşan birliktelik, uyum ve işbirliği Türkiye’ye örnek. Ferizli örneğinde olduğu gibi bu birliktelik sayesinde ulusal ve ulusla arası firmaların yatırımı Sakarya’ya geliyor. Bu birliktelik ve işbirliği sayesin de önümüzdeki günlerde Sakarya, dünya devlerinin de yatırımını alacak. Çocukluğumuzun geçtiği dünlerin, yokların Ferizlisi bugün Sakarya sanayisinin lokomotif gücüne dönüşüyor. İktidarın, Büyükşehir ve Ferizli Belediyesinin çalışmalarıyla kendi kendine yetebilen ilçeye dönüştü Ferizli.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber