Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Ağustos 2016 - 15:48 Yorum: 0

Sakarya ulaşımında profesyonel şoför dönemi başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma hizmetlerinde vatandaş memnuniyeti maksimum seviyeye çıkarmak adına başlatılan bir çalışma...

Sakarya ulaşımında profesyonel şoför dönemi başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma hizmetlerinde vatandaş memnuniyeti maksimum seviyeye çıkarmak adına başlatılan bir çalışma daha sona erdi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu toplu taşımada tercihin ve standartların yükseltilmesi konusunda gerekli talimatları bize vermişti. 2015 yılında yönetmeliği güncelleyerek başlatmış olduğumuz bu doğrultudaki çalışmalar kapsamında yürütülen şoför eğitimleri ise durak başkanlarına verilen liderlik ve yöneticilik eğitimiyle tamamlanmış oldu. Hayırlı olsun" dedi.

Pistil, "Bu çalışmalar ile özel halk otobüslerimizde şoförlük hizmeti sunan toplam 2 bin 400 personele öfke kontrolü, etkili iletişim, trafik mevzuatı, uygulamalı ilk yardım ve ekonomik sürüş teknikleri konularında 4 gün boyunca toplam 12 saat eğitim verildi. Eğitime katılım ve ilgi çok yüksekti. Ayrıca katılımcılar tarafından eğitimlerin çok faydalı geçtiği ifade edildi. Esnaf arkadaşlarımız düzenlenen bu kapsamlı eğitim programı için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini de ilettiler. Onların memnuniyeti bizleri de memnun etti" diye konuştu.

Eğitimler ile şoförlük mesleğini yapabilecek profesyonel insanları da seçmiş olduklarına dikkat çeken Fatih Pistil, "Bu eğitimle Özel Halk otobüslerimizde şoförlük yapabilecek kişiler de belirlenmiş oldu. Tüm katılımcılara sertifika ve şoför kartı verilecek. Bundan böyle sertifika ve şoför kartı olmayan kişiler otobüslerde şoförlük yapamayacak. Bu konuda denetimlerimiz de olacak ve cezai işlemler uygulanacak. Şunu da ekleyelim: ilk eğitimler ücretsiz olarak belediyemizce verilmiştir. Hat sahibi esnaflarımız şoförlerini değiştirmek istemeleri halinde yeni belirleyecekleri şoförlere kendileri bu eğitimi aldırdıktan sonra sertifikalarıyla birlikte bizden şoför kartlarını talep etmeleri gerekecektir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber