Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Kültür 21 Şubat 2019 - 17:58 Yorum: 0

Sakarya’da 10 tesiste 86 milyon metreküp içmesuyu arıtıldı

Türkiye'nin en kaliteli içme suyunu musluklara ulaştırdıklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü...

Sakarya’da 10 tesiste 86 milyon metreküp içmesuyu arıtıldı

Türkiye'nin en kaliteli içme suyunu musluklara ulaştırdıklarını söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 2018 yılında 10 arıtma tesisiyle 86 milyon metreküp birinci sınıf içme suyu sağladıkları bilgisini verdi.

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, kaliteli ve sağlam malzemelerle şehir genelinde nitelikli bir içme suyu altyapısı inşa etmek, vatandaşların musluklarına Türkiye'nin en kaliteli içme suyunu ulaştırmak için hayata geçirdikleri projeler ve gerçekleştirdikleri çalışmalarla ortaya koydukları hedef doğrultusunda ciddi mesafeler kat ettiklerini söyledi. Keleş, "İçme suyu hatları inşa etmenin yanı sıra su kaynaklarımızı korumak için ciddi yatırımlar yapıyor, teknolojik açıdan son derece donanımlı arıtma tesislerini şehrimize kazandırıyor, süreçleri dikkatli bir şekilde takip ediyor, laboratuvar çalışmalarına büyük önem veriyoruz" dedi.

Şehir genelinde son 10 yıl içerisinde 1,3 milyarlık altyapı yatırımı yaptıklarının altını çizen Dr. Rüstem Keleş, "İnsan ve tabiat odaklı yaklaşımımız suyu olabilecek en iyi şekilde musluklara ulaştırmayı ve atık suları yine üst seviyede arıtarak deşarj etmeyi gerektiriyor. Özellikle içilebilir su kaynakları üzerinde çok sayıda tehdidin olduğu bir dönemde son derece dikkatli olmak, 100 yıl sonrasını düşünmek gerekiyor. Şehrimizin dört bir yanını dev su kaynaklarıyla kuşatacak Akçay Barajı, Ballıkaya Barajı ve Çamdağı Barajı gibi projeler bu yaklaşımımızın eseri. İnşallah bunlardan ilki olacak olan Akçay Barajı'nın su tutması ve şehrimize su sağlamasıyla birlikte şehrimizin içme suyu geleceğine yönelik yeni bir sayfa açılmış olacak" diye konuştu.

Keleş, "Vatandaşlarımızın musluklarına Türkiye'nin en kaliteli içme suyunu ulaştırıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Şehrimizde suya yönelik olarak yapılan bilimsel çalışmalar da bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Ülkemizde Bakanlık tarafından incelenen 193 içme suyu arıtma tesisi arasında yer alan Hızırilyas Su Yönetim Merkezimiz revizyon ihtiyacı bulunmayan 3 tesisten birisi olmuştu. Yılın her günü, her saati, her anı kontrol altında tuttuğumuz içme suyu arıtma tesislerimizde, 2018 yılında toplam 86 milyon metreküp suyu dünya standartlarında arıtarak vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırdık. Yeni tesisler inşa etmek için çalışmalarımız sürüyor. Sakaryamız'a dünyanın önde gelen ülkelerinin şehirleriyle aynı kalitede içme suyu sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Sakarya’da 10 tesiste 86 milyon metreküp içmesuyu arıtıldı

Sakarya’da 10 tesiste 86 milyon metreküp içmesuyu arıtıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber