Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2016 - 16:18 Yorum: 0

Sakarya’da 2 bin 328 yangına müdahale edildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı yaz sezonunda bin 328 boğulma vakasına müdahale ettiklerini açıkladı.

Sakarya’da 2 bin 328 yangına müdahale edildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı yaz sezonunda bin 328 boğulma vakasına müdahale ettiklerini açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı itfaiye ekiplerinin çalışmasını değerlendirdi.

"Bin 328 boğulma olayına müdahale edildi"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı boğulma vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "18 Haziran 2016 tarihi itibariyle Karadeniz sahillerinde cankurtaran hizmetlerine başladık. Bu bölgede 46 cankurtaran personelimiz görev yapıyor. Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerimizde toplam 26 tane kulemiz bulunuyor. Kulelerimizde vatandaşlarımızın görebileceği şekilde hava durumuna göre bayraklar asarak vatandaşlarımızı uyarmaktayız. Sezon boyunca ekiplerimiz sahillerimizde bin 328 boğulma olayına müdahale etti. Bu boğulma vakalarında bin 240 kişi 112 acil sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi. 78 vatandaşımız ise ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı. Gerçekleşen boğulma vakalarında iki vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

"Anızları yakmayı değil sökmeyi tavsiye ediyoruz"

Anız yangınları hakkında da bilgi veren Başkan Ayhan Orhan Arancı, "Anız yangınları vatandaşın kendi eliyle tarlasındaki otları temizleme amacıyla yakması sonucu ortaya çıkıyor. Anızların yakılması sonucunda hem böcekler hem de faydalı olan mineraller yok oluyor. Ayrıca tarlada yakılan ateşler zaman zaman kontrolden çıkabiliyor ve büyük yangınlara sebebiyet verebiliyor. Yaz aylarında en fazla anız yangınlarına müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımıza anızları yakmayı değil sökmeyi tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

"2 bin 328 yangına müdahale edildi"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 16 ilçede gittikleri yangınlara hemen müdahale ettiğini belirten Arancı, "Sakarya genelinde itfaiye ekiplerimiz 2 bin 328 yangına müdahale etti. Bunun haricinde ekiplerimiz trafik kazası, asansörde mahsur kalma, hayvan kurtarma ve ormanda kaybolma gibi vakalara da müdahale ediyor. Ekiplerimiz bu tür 833 vakaya müdahale etti" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber