Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Sakarya'da madde bağımlılığı konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesince "Çocuklarımızı Madde ve Madde Bağımlılığından Koruyalım" Konferansı düzenlendi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk...

Sakarya'da madde bağımlılığı konferansı

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesince "Çocuklarımızı Madde ve Madde Bağımlılığından Koruyalım" Konferansı düzenlendi.

 Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Sosyal Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Sakarya Temsilcisi Harun Yıldırım, Gençleri madde bağımlığından korumada en büyük görevin ailelere düştüğünü söyledi.

Ailelerin her zaman çocuklarının sorunlarını dinlemesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Çocuklarının arkadaş ortamını, nereye gittiğinden, nerelerde vakit geçirdiğinden her zaman haberdar olmalılar" dedi.

Yıldırım, gençlerin, gerginlik, öfke, sıkıntı gibi psikolojik durumlarla başa çıkmak için madde kullanımına başvurabildiğini kaydetti.

"Gençleri madde bağımlığından korumada en büyük görev ailelere düşüyor" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:  

"Aile üyeleri arasında alkol ve diğer madde kullanımlarının söz konusu olması gençlerin madde kullanmaya başlamasında önemli bir rolü oynuyor. Gençleri madde bağımlığından korumada en büyük görev ailelere düşüyor. Çocuklar tüm problemlerini öncelikle anne ve babalarına açabilmeliler. Ergenlik döneminde gelecek için her an problem oluşturabilecek girişimleri olabilir. Kararlarında isteksizlik görülebilir."

Programın sonunda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, Yıldırım'a günün anısına çiçek takdim etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber