Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Ekim 2014 - 17:23 Yorum: 0

Sakarya'da sağanak

Kaynarca ilçesinde Değirmengözü Deresi'nin taşması nedeniyle Büyükyanık Mahallesi'nde otomobillerin geçişine izin verilmiyor

Sakarya'da sağanak

SAKARYA (AA) - Kaynarca ilçesinde etkisini arttıran sağanak nedeniyle Değirmengözü Deresi taştı.

Büyükyanık Mahallesi'nden geçen derenin taşması sonucu girişteki köprü, okul ve tarım arazileri su altında kaldı. 

Jandarma ekipleri, otomobillerin köprüden geçişlerine izin vermezken, mahalle sakinleri traktör ve büyük araçlar yardımıyla köye ulaştırılıyor. 

Mahalle muhtarı Şaban Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, drenaj kanallarının bakımsızlığı nedeniyle yolların kapandığını söyledi.

Okul ve tarım arazilerini su bastığını ifade eden Çimen, "Okullar tatil oldu. Köylünün mahsulü tarlada kaldı, alma imkanları da yok. 2014 yılı içinde de olmayacak. Vatandaş mağdur, köylünün mahsul zararı büyük" şeklinde konuştu.

Çimen, drenaj kanallarının acilen temizlenmesi gerektiğine işaret ederek, "Yaz geldiği, sular çekildiği zaman drenaj kanallarının temizlenmesi unutuluyor, bizim de temizleme şansımız olmuyor. Sel, yüzde 80 drenaj kanallarının tıkalı olmasından kaynaklandı" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber