Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Mart 2018 - 22:53 Yorum: 0

Sakarya’da terör operasyonu: 11 tutuklama

Sakarya'da terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan 11'i tutuklandı.

Sakarya’da terör operasyonu: 11 tutuklama

Sakarya'da terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan 11'i tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla şehir genelinde operasyon başlattı. Operasyonlar kapsamında son 17 günde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda, gözaltına alınan 17 kişiden adliyeye sevk edilen 7 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kişi sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Operasyonlar kapsamında DEAŞ'tan 5, El Nusra, El Kaide, Heyet Tahrir Şam terör örgütlerinden 3 kişi olmak üzere toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Bu şahıslardan adliyeye sevk edilen 2'si tutuklandı. 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, gözaltında bulunan 1 kişinin işlemleri ile firari olan 2 kişi yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. PKK terör örgütü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, THKP/C terör örgütü ile ilgili olarak ise gözaltına alınan 1 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Son 17 günde, söz konusu terör örgütlerine yönelik operasyonlarda toplam 11 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber