Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Türkiye 30 Mart 2017 - 15:18 Yorum: 0

Sakarya’daki darbe davası 3 Nisan’da başlıyor

Sakarya'da başlayacak olan darbe teşebbüsü davası öncesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel basın mensuplarıyla bir araya gelerek davanın görüleceği...

Sakarya’daki darbe davası 3 Nisan’da başlıyor

Sakarya'da başlayacak olan darbe teşebbüsü davası öncesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel basın mensuplarıyla bir araya gelerek davanın görüleceği salonu gezdi.

Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrası Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame neticesinde aralarında FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün de bulunduğu 196'sı asker 4'ü sivil toplam 200 sanığın yargılanması 3 Nisan'da başlıyor. Ferizli İlçesinde bulunan spor salonu, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanmalarında duruşma salonu olarak kullanılacak. Görülecek olan dava öncesi Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel basın mensuplarıyla bir araya gelerek davanın görüleceği salonu gezdi.

Salonda basın mensuplarına bir açıklama yapan Başsavcı Mehmet Özel, "Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda ilimizde yaşanan hadiselerle alakalı sayılarının da fazlalığı dikkate alındığında böyle bir yargılama alanına ihtiyacımız hasıl oldu. Malumunuz ben yaklaşık bir ay oldu ben burada göreve başladım. Benden önce bu konuyla başta cezaevi savcımız ve bizden önceki başsavcı arkadaş ve devletin bütün kurumları Sakarya'da kendi ellerinden gelen imkanları ve destekleri sunarak burada ülkemizin geleceğiyle alakalı hukuki zeminlere uymayan ve darbe girişiminde bulunan zihniyetlerin hukuki zeminde karşılığını alabilecekleri adil bir şekilde yargılama zemini oluşturabilecekleri bir alan tesis edilmeye çalışıldı. Geldiğimiz günden beri de bu süreç tamamlandı. Fiziki şartlar ön görebildiğimiz şekilde yargılama sürecinde her hangi bir sıkıntıya zemin oluşturmadan yürütebilmek için tedbirler aldık. Önümüzdeki Salı gününden itibaren yargılamalar başlayacak. Zaten sizlerde kamuoyu olarak yakından takip ettiğiniz bir hadise. Bu alanda 288 yanlış hatırlamıyorsam kişinin yargılama yapılabileceği bir alan var fiziki şartlar ona göre genişletilebilir daraltılabilir. Buradaki tek derdimiz tek amacımız ülkemizin hukuki zemine uygun, ülkemizin kariyerine de uygun bir şekilde, geleceğine kasteden her kim varsa o zihniyetlerle hukuki zeminlerde mücadele etmek bunun içinde hukuki karşılığı neyse onları yargılama süreci sonunda takdir etmek ilgili bağımsız mahkemelerimize ait biz başsavcılık olarak onların rahat çalışabileceği bir alan tesis etmeye çalışıyoruz. Bununla alakalı yargılama sürecinde görev alacak olan başta mahkeme başkanlarımız aynı şekilde baro başkanımızla daha önceden bir geldik gezdik onlarla alakalı onların gözüyle ne işlemler yapılabilir onların bir anlamda görüşlerini aldık. Dün de burada güvenliği sağlamak üzere başta sayın valimiz olmak üzere emniyet ve jandarmadaki en üst seviyedeki yetkililerle beraber gerekli incelemeleri yaptık bu aşamada tek derdimiz sıkıntısız sorunsuz bir şekilde yargılama sürecini ülkemize yakışır vaziyette sürdürülebilmesi ve kısa zamanda hak ettikleri karşılığı neyse adil yargılama sonucunda o süreci almaları genel temennimiz ve onun için mücadele edeceğiz" dedi.

Sakarya’daki darbe davası 3 Nisan’da başlıyor

Sakarya’daki darbe davası 3 Nisan’da başlıyor

Sakarya’daki darbe davası 3 Nisan’da başlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber