Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Eylül 2016 - 13:38 Yorum: 0

Sakarya’nın en küçük hafızı

Adapazarı Müftülüğüne bağlı Mekke Mescidi Derneği'nin talebelerinden Mahmud Musa Geniş, 12 yaşında hafız oldu.

Sakarya’nın en küçük hafızı

Adapazarı Müftülüğüne bağlı Mekke Mescidi Derneği'nin talebelerinden Mahmud Musa Geniş, 12 yaşında hafız oldu.

Sakarya'da 1997 yılından bu güne yaklaşık on bin kişiye Kur'an-ı Kerim okumayı öğreten Mekke Mescidi Derneği, henüz dört yaşındayken sıbyan kursunda Kur'an eğitimi vermeye başladığı Mahmud Musa Geniş'i hafız olması için 2013-2014 öğretim yılında Adapazarı Müftülüğü Hanife Akın Kur'an Kursuna verdi. Mahmud Musa iki senede hafızlığını tamamlayarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ağustos 2016 Hafızlık sınavını kazandı.

12 yaşında hafız olan Mahmud Musa Geniş'in babası Hasan Geniş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mahmud hafızlığını tamamlamak için akşamları yarın ezberleyeceği sayfalara çalışırken evimiz Kur'an sesiyle huzur doluyordu. Bizim için çok kıymetli olan bu çalışmalar hakkında Peygamber Efendimiz (S.A.V) "İçerisinde Kur'ân'dan bir şey bulunmayan kimse, harap olmuş ev gibidir" buyuruyor. Bugün yaşadığımız mutluluğu vaaz ve nasihat ile hafız yetiştirmemize vesile olan Adem Şener Hocaefendiye borçluyuz" dedi.

Hafız Musa Geniş ise yaptığı açıklamada, "Babamın büyük özverisi, "Hafızlık ve Hoca" olma heyecanı ile dört yaşında Kuran okumayı öğrendim. Hocalarım hafızlığı rahat yapabilmem için sürekli hızlı okuma yarışmaları yapıyordu. Yedi yaşına geldiğimde 1 sayfayı 1 dakikada okumaya başladım. Başta hocalarım olmak üzere maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber