Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Nisan 2015 - 18:09 Yorum: 0

Sakın “Bir ağaçtan ne olur ki” diye düşünmeyiniz

Malatya'da Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları çerçevesinde Sultansuyu Tarım İşletmeleri arazisinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Sakın “Bir ağaçtan ne olur ki” diye düşünmeyiniz

 Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sultansuyu Tarım İşletmeleri ve Malatya Orman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen Dünya Ormancılık Günü Kutlamaları çerçevesinde Sultansuyu Tarım İşletmeleri arazisinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan Dikim Törenine Vali Kamçı, Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz ve Abdul Kadir Duran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Akçadağ İlçe Kaymakamı Ramazan Keskin, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal,  Elazığ Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Malatya Orman İşletme  Müdürü Ramazan Karaca, Sultansuyu Tarım İşletme Müdürü Murat Durmaz Kızılay Malatya Şubesi Yetkilileri ve protokol üyeleri katıldı. 

Açılış konuşmasının ardından söz alan Bölge Müdürü Derince İşkur aracılığı ile 2 000 geçici işçi ile 6 ay boyunca fidan dikimi gerçekleştirileceğini, akabinde de bakım ve sulama faaliyetlerinin sürdürüleceğini, Sultansuyu Tarım İşletme arazisine yapılan protokolle 75 hektar alana Badem, Çınar, Karaçam, Sedir ve Mavi Selvi’den oluşan 50 000 adet fidan dikileceğini belirtti.

Vali Kamçı yaptığı konuşmada;” Malatya’mız doğal güzellikleriyle, coğrafi konumuyla müstesna bir ilimizdir. Bizler çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz ama gelecek nesillere, bundan sonra Malatya’da yaşayacak olanlara çok daha güzel bir Malatya teslim etmek zorundayız. Burada hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların başında da ormanlık alanları zenginleştirmek ve ilimizin tabiatını yemyeşil ağaçlarla süslemek geldiğini ifade etmek istiyorum.

Takdir edersiniz ki, ormanlar pek çok nimetin kaynağıdır ve iklim değişikliği, küresel ısınma ve buna bağlı doğal afetlerin engellenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu nedenle Malatya halkı olarak, bu konuda daha gayretli daha yoğun çalışmamız lazım geldiğine inanıyorum. Dolayısıyla, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımızın bu bilinçle ağaçlandırma çalışmalarına destek olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Bugün burada dikeceğiniz fidanların, cennet ülkemizin ve tabii ki çocuklarımızın pırıl pırıl geleceğine emsalsiz bir katkı sunacağına inancım tamdır. Sakın “Bir ağaçtan ne olur ki” diye düşünmeyiniz. Unutmayınız ki;  bir insan tarihin seyrini değiştirebiliyorsa, bir ağacın varlığı da insan hayatında pek çok şeyi değiştirebilir!

Bu duygu ve düşüncelerle; Dünya Ormancılık Gününüzü kutluyor, bu anlamlı etkinlikte emeği bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, bütün insanlık için daha yaşanabilir bir dünya temenni ediyorum. “ dedi.

Akçadağ Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Ebru Akkaya ve Melike Akgedik Dünya Ormancılık günü ile ilgili şiirlerini okudular. Fırat İlkokulu öğrencilerinden Bersu Pektaş Okulun Kızılay ekibi adına bir konuşma yaptı. Fırat İlkokulu  Folklor ekibinin folklor gösterisinin ardından törene katılan protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından fidanlar Sultansuyu Tarım İşletmeleri arazisine dikildi. Vali Kamçı’da öğrencilerle birlikte ağaç dikerek can suyu verdi, öğrencilere ve yetkililere teşekkür ettikten sonra tören alanından ayrıldı.       

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber