Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 24 Ağustos 2014 - 12:45 Yorum: 0

"Şakir" yine bekar kaldı

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde yıllardır eş aranan erkek zürafa "Şakir"e, bu yılki üreme döneminde de çift bulunamadı.

'Şakir' yine bekar kaldı

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde yıllardır eş aranan bey zürafa 'Şakir'e, bu yılki üreme devrinde de çift bulunamadı.

Burç Ormanları'nda 2001'de ziyarete açılan hayvanat bahçesine henüz 1 yaşındayken getirilen Şakir adlı zürafaya, eş bulma çalışması sürüyor. 

Zürafalar fazla aşırı seyrek dişi doğurduğu için Şakir'e çift bulmakta zorlanan hayvanat bahçesi yönetimi, üreme çağı bittiği için bu yöndeki gayretlerine ati sene devam edecek.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçede 300 türden 7 binin üzerinde hayvanın bulunduğunu belirtti.

Hayvanat bahçesi sakinlerinden bazılarına dünyanın değişik ülkelerinden eş bulunduğunu anlatım eden Keretli, girişimlerine karşın  zaman zaman çift bulmakta sıkıntı yaşadıklarını anımsattı.

Henüz 1 yaşındayken Ankara'dan getirilen ve 'Şakir' ismi verilen zürafaya uzun süre eş bulamadıklarını aktaran Keretli, şöyle konuştu:

'Şakir'e eş bulabilmek için fazla aşırı gayret gösterdik. Dünyanın oldukça çok ülkesiyle temasa geçtik. Her sene 'bu sefer oldu' derken her zaman terslik yaşadık. Son şekilde geçen sene Almanya'daki dişi bir zürafayı Gaziantep'e getirmek için anlaştık lakin dişi zürafa doğum yaparken ölünce Şakir yine bekar kaldı. Daha önceki denemelerimizde de muhtelif nedenlerle netice alamamıştık.'

Keretli, zürafaların üreme devrinin sona ermesinden dolayı Şakir'in bu yılı da bekar geçireceğini vurguladı.

Zürafaların dişilerinin fazla aşırı değerli olduğunu hatırlatan Keretli, bundan dolayı Şakir'e eş bulmada zorlandıklarını dile getirdi.

Dünyanın oldukça çok hayvanat bahçesinde dişi zürafa sorunu çekildiğini izah eden Keretli, 'Şakir'e bundan böyle dişi bulmamız gerekiyor. Çünkü zürafaların ortalama hayat süresi 20 ila 25 içinde değişiyor. umut ediyorum ki ati sene Şakir'e eş buluruz ve hayvanat bahçemizdeki bu türün devamını da sağlamış oluruz' halinde konuştu.

ETİKETLER: &quotŞakir&quot , yine , bekar , kaldı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber