Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...
Sami Er
Türkiye 22 Eylül 2017 - 12:43 Yorum: 0

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitimler tamamlandı

Samandağ Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından DOĞAKA 2017 teknik destek programı kapsamında Samandağ Belediyesi Çocuk Bakımevi'nde bulunan...

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitimler tamamlandı

Samandağ Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından DOĞAKA 2017 teknik destek programı kapsamında Samandağ Belediyesi Çocuk Bakımevi'nde bulunan öğretmenlere verilen eğitim tamamlandı.

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz bakımevinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kurnaz tarafından öğretmenlere verilen eğitimin son gününde Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir kreşi ziyaret etti.

Başkan Nehir, Çocuk Bakımevini ziyaretinde verilen eğitimle ilgili Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kurnaz'dan bilgi aldı.

Yrd. Doç.Dr. Ahmet Kurnaz, Samandağ Belediyesine ait çocuk bakım evinin öğretmenleri ile birlikte okul öncesi eğitimi güçlendirmek adına bir proje uygulaması yürüttüklerini belirterek, "Bu proje DOĞAKA destekli bir proje. Burada arkadaşlarımıza okul öncesi dönemde özellikle 3 - 6 yaş grubu arasındaki öğrencilerin gelişim özellikleri, bu gelişim özelliklerinin öğrenci eğitimine yansıması, öğretim etkinlikleri sırasında kullanılması, öğretim materyallerinin geliştirilmesi, becerilerinin geliştirecek eğitim etkinlikleri yürütüyoruz. Aynı zamanda öğretmenlerimize, öğrencilerimizin zihinsel gelişim becerilerini destekleyecek etkinlikler, materyaller ve yöntemlerin öğretimi üzerinde faaliyetler yürütüyoruz. Bu bağlamda 5 katılımcı arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız; 0 - 2 yaş, 3 - 4 yaş ve 4 - 5 yaş grubu öğrencilerin öğretim etkinliklerini yürütüyorlar. Burada öğrendikleri bilgi ve becerini sınıflarına transfer etme yönünde becerilerini geliştiriyorlar. Proje sırasında sınıflarda kullanılan öğretim yöntemleri, materyaller, uygulamalar ile ilgili aynı zamanda öğrencilerin gelişimleri, öğrencilerde rastlanılan davranış bozuklukları ve bu davranış bozukluklarının giderilmesi ile ilgili öğretim etkinliklerinin nasıl yürütüleceği ile ilgili eğitimler yapıyoruz" dedi.

Kurnaz, özel eğitime muhtaç çocuklar zihinsel yetersizliği olan, konuşma, dil ve işitme sorunu yaşayan çocuklar olduğunu da ifade ederek, "Bu çocuklarımızın öğretim etkinliklerinde neler yapılabileceği, veliler ile iletişimi, velileri ile birlikte yapılacak çalışmalar, velilerin bireysel olarak yapacağı çalışmalar ile ilgili konularda da eğitim etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Eğitim 6 günlük bir süreyi kapsıyor, yaklaşık 40 saat kadar olacak. Aynı zamanda sabah yaklaşık 09:30'dan 17:30'a kadar kurumun genel işleyişi, kurumdaki genel yapı, kurumu güçlendirme adına yapılabilecek faaliyetler adına da tespitler yürütüyoruz" diye konuştu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ise dezavantajlı bölgelerde bu çalışmayı başlattıklarını söyleyerek, "Okul öncesi eğitimden faydalanamayacak durumda olan ailelere böyle bir hizmet sunarak, geleceğimizin temsilcileri, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın kişisel gelişimlerine bir katkı sunmayı hedefledik. İyi bir eğitim alan bireylerin gelecekte aydınlık yarınlarımıza ışık tutacağına inanıyoruz.Bu açıdan bu çalışmayı önemsiyoruz ve destekliyoruz" dedi.

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitimler tamamlandı

Samandağ Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitimler tamamlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber