Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Temmuz 2020 - 09:33 Yorum: 0

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı yönetim planı hazırlanıyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünce, Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı Yönetim Planı hazırlama çalışları başlatıldı.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı yönetim planı hazırlanıyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünce, Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı Yönetim Planı hazırlama çalışları başlatıldı. Tabiat Anıtı'nın yöre insanının ekonomisine katkı sağlanması ve alana gelen ziyaretçilerin rekreasyonel beklentilerinin karşılanması hedefleniyor

Düzce ilinin merkez ilçesine bağlı Samandere köyünde bulunan Samandere Şelalesi, sahip olduğu güzellikleri, tabii kaynakları, kültürel değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak maksadıyla tabiat anıtı olarak ilan edilmişti. Samandere Şelaleleri Tabiat Anıtı Yönetim Planı" hazırlık süreciyse Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünce başlatıldı. Yönetim planının ilk arazi çalışmaları Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek teknik personelleri ve yüklenici firma tarafından alanda arazi çalışması yapıldı. Yönetim planı ile alanın tabii kaynaklarının, kültürel değerlerinin koruma ve kullanma dengesinin gözetilmesi, Tabiat Anıtı'nın sahip olduğu kaynak değerlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılması, yöre insanının ekonomisine katkı sağlanması ve alana gelen ziyaretçilerin rekreasyonel beklentilerinin karşılanması hedefleniyor. 2021 Haziran ayında tamamlanması hedeflenen Samandere Şelaleleri Tabiat Anıtı Yönetim Planı'na alanın analiz verilerini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen arazi çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı yönetim planı hazırlanıyor

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı yönetim planı hazırlanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber