Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel Seçim 2014 28 Ağustos 2013 - 10:54 Yorum: 0

Sami Er Aday Oluyor

İl Özel İdare Genel Sekreterliği döneminde çalışkanlığıyla kırsal kesimin gönlüne taht kuran Sami Er, yerel seçim öncesinde siyaseti ısındırdı.

Sami Er Aday Oluyor

Malatya İl Özel İdare Genel Sekreterliği döneminde çalışkanlığıyla kırsal kesimin gönlüne taht kuran Sami Er, yerel seçim öncesinde siyaseti ısındırdı. Büyükşehir belediye başkanı için adı geçen Er, Malatya’ya hizmetten kaçmayacağını belirtti, aday olacağına dair sinyal verdi.

Önümüzdeki Mahalli Seçimler de aday adayı olup olmayacağı en çok merak edilen, ismi en çok geçen kişilerden Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sami Er, Malatya’ya hizmet etmekten kaçılamayacağını belirterek “Aday olacağına dair sinyal” verdi. Er, İstanbul’da adaylık ile ilgili görüşlerini gazetemize açıkladı.

İstanbul Üsküdar Belediyesi binasında sorularımızı cevaplandıran Sami Er, Dünyanın en büyük şehirlerinden İstanbul’da çok büyük projelere imza atan ve yürüten teknik Belediye Başkan Yardımcısı olarak biliniyor.

Sami Er’in Malatya’ya Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde, çok önemli hizmetlerine burada devam edeceğine dair kamuoyunda genel bir görüş hakim…

Bilindiği üzere, Sami Er, Özel İdare Genel Sekreteri iken, geçtiğimiz Genel Seçimler de Malatya’dan Milletvekili aday adayı olmuş, temayül yoklamasında açık ara birinci olmuş ancak aday gösterilmemişti. Bu durum siyaset kulislerini uzun süre meşgul etmiş ve Sami Er’e haksızlık yapıldığı kanaati hasıl olmuştu. İşte Sami Er ile yaptığımız röportaj:

-Sayın Başkan İstanbul gibi dünyanın göz bebeği bir şehrin en önemli ilçelerinde çok önemli görevlerde bulunduğunuzu biliyoruz. Şu anda da İstanbul’da Üsküdar Belediyesi’nde Başkan Yardımcısısınız. Hizmetleriniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Sami Er: Öncelikle Üsküdar’ımıza hoş geldiniz. İstanbul çok müstesna bir şehir… Doğu ve batı sentezini barındıran dünyanın en güzel, en dinamik şehri… Ne mutlu ki, bu şehrin birçok ilçesinde hizmet etme fırsatına sahip oldum.

İş hayatına Bağcılar Belediyesi’nde başladım. Ardından Fatih ve Üsküdar Belediyeleri… Türkiye’de Belediyeciliğin en önemli iki adresi… Tarihi yarımadayı içine alan Fatih Belediyesi ve sizin de güzel bir tanımlama yaptığınız İstanbul’un göz bebeği Üsküdar’a hizmet eden Üsküdar Belediyesi.

Üsküdar 600.000 nüfuslu koca bir şehir. Yatırımlardan sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı olarak yürüttüğümüz çok önemli projelerimiz var. Üsküdar, tarihi dokusu bozulmadan yenileniyor. Kimi tamamen ortadan kaybolmuş, kimi ise yıkılmaya yüz tutmuş her yıl dokuz on tarihi yapıyı ayağa kaldırıyoruz. Prestij yollar yapıyoruz. Boğaziçi Yaşam Merkezi, Çamlıca Spor Salonu, Çengelköy Su Sporları Merkezi, Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlemevi, Çavuş deresi dönüşüm ve gelişim projesi çerçevesinde; Üsküdar Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi, şehir otoparkı, Belediye Binası ve spor salonu ilk etapta akla gelen projeler. Bunlara ilaveten Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi gibi bizzat Sayın Başbakanımızın iltifatlarına mazhar olan eserleri de saymak gerek. Zikrettiğim projeler gerçekten büyük yatırımlar. Her yıl yaklaşık 100 milyon TL civarında yatırım projelerine kaynak aktarıyoruz.Diğer taraftan asrın projesi Marmaray ve boğazı karayolu araçlarıyla çift katlı tünelle geçen Avrasya projeleri. Bu projelerin en önemli ayaklarından birisi kuşkusuz Üsküdar… Bu kapsamda gerek lojistik, gerekse istasyon erişimleri ve meydan düzenleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz projeler. Üsküdar’dan başlayan diğer önemli bir yatırım da Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Metro Projesi.

-Kuşkusuz bu projeler büyük projeler. Türkiye belediyeciliği İstanbul’dan öğrendi. Sizde uzun yıllardır İstanbul’a hizmet ediyorsunuz. Ancak buradaki hizmet anlayışınızı ve birikiminizi Malatya’da görev yaptığınız dönemde Malatya’ya da taşımış olmalısınız ki Malatya hala sizi unutmamış. Adeta Malatya halkının gönüllerinde taht kurmuşsunuz. Bize Malatya’da görev yaptığınız dönem hakkında da kısaca bilgi verebilir misiniz?

Sami Er: Hemşerilerimin teveccühü onların yüce gönüllülüklerindendir. Sizin şahsınızda bütün hemşerilerime en kalbi selam, saygı ve muhabbetlerimi iletirim.

Bahsettiğiniz gibi İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği vesilesiyle Malatya’mızın yollarına, köylerine hizmet gitmesine aracılık etme bahtiyarlığına eriştim. İş disiplinini sağlayıp, her türlü kaynağın israfını önlediğinizde ardından verimlilik geliyor. Bir de buna üretkenlik ve dinamizm eklediğiniz de ise başarıdan söz edilebiliyor. Sanırım görevimiz esnasında bu söylediklerimizi bir parça başarabildik.

Malatya’da görev yaptığım süre içerisinde doğduğumuz topraklara hizmet etme, sorunlarını sıkıntılarını daha yakından görerek, şehri tanıma imkanına sahip oldum.

-Tam da bu noktada şunu sormak isterim Sayın Başkan. İstanbul gibi bir şehirde, yıllardır belediyeciliğin en üst düzeyde içerisindesiniz. Aynı zamanda Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği döneminizde şehri tanıma ve sorunlarına vakıf olma gibi önemli bir yerel tecrübeye de sahip oldunuz. Malatya kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi en çok zikredilen kişi sizsiniz. Gerçekten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız?

Sami Er: Hemşerilerimizin kadirşinaslıkları her türlü övgünün üzerindedir. Malatya’ya hizmet etmek, Malatya’nın bir evladı olarak her zaman onur duyacağımız ve kaçamayacağımız bir vazifedir. Malatya AK Parti teşkilatımızın destekleri, Sayın Başbakanımızın olurları ve değerli hemşerilerimizin teveccühleri söz konusuysa, bu büyük hizmet yolundan geri durulabilir mi?

-Malatya’yı yakinen tanımaktasınız. Büyükşehir olan Malatya’da neler yapılabilir, hayata geçirmeyi düşündüğünüz projeleriniz nelerdir? Bir dahaki röportajda bunları bizimle paylaşma sözünü alabilir miyim?

Sami Er: ‘Malatya için neler yapılabilir?’ sorusuna aradığımız cevapların ete kemiğe bürünmüş hallerini içeren proje hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Sizler aracılığıyla bunları Malatya kamuoyuyla paylaşmaktan memnuniyet duyarım.

-Sayın Başkan bu yoğun temponuzda bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sami Er: Ben de sizlere teşekkür ederim. Malatyalı hemşerilerime sizlerin aracılığıyla en kalbi sevgi, saygı ve muhabbetlerimi iletirim.

Haber Kaynağı: Malatya Sonsöz Gazetesi
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber