Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Eylül 2016 - 15:58 Yorum: 0

Şampiyon boksörden Vali Toprak’a ziyaret

Türkiye'nin ev sahipliğinde Ordu'da yapılan Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası müsabakalarında Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Hatice...

Şampiyon boksörden Vali Toprak’a ziyaret

Türkiye'nin ev sahipliğinde Ordu'da yapılan Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası müsabakalarında Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Hatice Akbaş, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Ziyarete, Akçadağ İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Şampiyonun hem babası hem de antrenörü Kerem Akbaş ile Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonasında Avrupa Şampiyonluğunu elde eden Malatyalı Milli Boksör Hatice Akbaş katıldılar.

Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fındıklı, "Milli Boksör Akbaş'ında yer aldığı müsabakalara 21 ülkeden 200 bayan boksör katılırken, 23 sıklette düzenlenen şampiyonada en fazla katılım 23'er boksörle Türkiye ile Rusya'dan gerçekleşti. Türkiye 6 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı.

Bu şampiyonada Akbaş, Yıldızlar +46 kilogramda birinci oldu, daha önceleri de Kick Boks'da üç kez Türkiye Şampiyonu Muay Tai" de de bir kez Türkiye ve Balkan Şampiyonu oldu. Milli Boksör Akbaş, finalde rakibi İngiliz rakibi Simran Kaur'u 3-0 yenerek sıkletinde Avrupa Şampiyonu olarak Yıldız ve Genç Boks Milli Takımı tarihinde önemli bir başarıya imza attı" dedi.

"Sporcularımızı her zaman için destekliyoruz"

Belediye Başkanı Kazgan, "Şampiyon kızımızı da kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Belediye olarak bizler ilçemizdeki sporcularımızı her zaman için destekliyoruz. Şampiyonumuz babası ve aynı zamanda antrenörü ilk seçildiğim zamanlar yanıma gelerek destek istedi. Bizlerde memnuniyetle kabul ederek kendilerine bir anlamda sponsor olduk. İlçemizde şu an iki spor sahamız var, birisi doğal diğeri sentetik çim saha. Belediye olarak çim sahayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzden devralarak ve belediye olarak yeniden düzenleyip ilçe halkımızın ve sporcularımızın hizmetine sunmak istiyoruz, sizlerinde bu konuda katkılarınızı talep ediyoruz. Vali Toprak'da bu taleplerini kabul ederek resmi olarak konunun kendilerine iletilmesini istedi" dedi.

"İlçemizin gurur kaynağı"

Kaymakam Demirhan," İlçemizde yetişen sporcularımız ilimizin ve ülkemizin olduğu gibi ilçemizin de gurur kaynağı, Belediye Başkanımız Kazgan'ın da destekleri ile sporcularımız büyük başarılara imza atıyorlar. Bugün burada şampiyonumuza belediyemiz tarafından hediye edilen iki adet yarım altını uygun gördüğünüz takdirde sizlerle birlikte vereceğiz. Sporcularımızı kutluyor ve emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Hatice ve siz Akçadağ olarak bunu başarmış bir örneksiniz"

Vali Toprak" da ise "Sporcularımızda bunu yapmak için azim ve irade var ama imkan sunulmaz, katkı sağlanamazsa bu işler ileriye götürülemez, geliştiremez, tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Aslında ülkemiz adına bu iftiharı yaşatacak çok sporcumuz var. Biz özellikle hem mevcut sporcularımızı hem de yeni sporcularımızı destekleyecek sporların tabana yayılmasını istiyoruz, bu anlamda sporun ve sponsorun tabana yayılması ile herhangi bir spor branşında başarılı olacak sporcuların iyi bir şekilde seçilmesi ve devletimizin, milletimizin imkanlarıyla oluşan tesislerde sporcularında kendi güçlerini ortaya koyarak geliştirilmesi gerekiyor. Hatice ve siz Akçadağ olarak bunu başarmış bir örneksiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Diğer çocuklarınızın da aynı noktada başarılı olduğunu söylüyorsunuz tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Gerek Akçadağ açısından gerekse tüm ilçeler ve il merkezindeki bizler açısından üzerimize düşen görev bu altyapıyı güçlendirmektir. Eğer bu hedefi gerçekleştirmek istiyorsak, sporu tabana yaymayı, sporcu ruhuyla tüm alanlarda iftihar edilecek, İstiklal Marşımızı söyletecek, bayrağımızı göndere çektirecek, Şampiyonlarımızla gurur duyulacak bir noktaya gelmek istiyorsak mutlaka altyapıyı geliştirebilmeyiz" diye konuştu.

Ziyaret sonrası, Kaymakam Demirhan, Vali Toprak ve Belediye Başkanı Kazgan şampiyonu yarım altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Şampiyon boksörden Vali Toprak’a ziyaret

Şampiyon boksörden Vali Toprak’a ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber