Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Ağustos 2017 - 10:33 Yorum: 0

“Şampiyon” şampiyon oldu

Türkiye'nin en nitelikli kurban satış alanı olan Keçiören Belediyesi Ovacık Kurban Satış Alanı'nda düzenlenen ve giderek gelenekselleşen "En Büyük...

“Şampiyon” şampiyon oldu

Türkiye'nin en nitelikli kurban satış alanı olan Keçiören Belediyesi Ovacık Kurban Satış Alanı'nda düzenlenen ve giderek gelenekselleşen "En Büyük ve En Güzel Kurbanlık" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi 971 kilogramlık ağırlığıyla sahibi İbrahim Doğan'ın olduğu "Şampiyon" adlı kurbanlık oldu.

712 çadırın kurulduğu Ovacık Kurban Satış Alanı'nda düzenlenen yarışmaya hayvan sahipleri kadar, kurbanlık almak için gelen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Satış alanının en büyük ve en güzel kurbanlığı jüri heyetinin karşısına çıkarak birinci olmak için yarıştı. Kantarda tek tek tartılan büyükbaş hayvanlar arasından birinci 971 kilogramlık ağırlığıyla sahibi İbrahim Doğan'ın olduğu "Şampiyon" adlı kurbanlık oldu. Yarışmada Fatih Sert'in sahibi olduğu 970 kilogramlık "Ayıboğan" ikinci, Nezir Arıkan'ın 905 kilogramlık "Paşa" isimli büyükbaş hayvanı da üçüncü oldu. Birinci olan kurbanlığın boynuna yarım altın, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın takılırken, hayvan sahipleri bu yarışmanın teşvik edici olduğunu ve aralarında tatlı bir rekabete yol açtığını belirtiler.

Kilo, görüntü ve bakım itibarıyla ilk üçü seçtiklerini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kurbanlıklar için sağlıklı ve hijyenik koşulların sağlandığı Ovacık Kurban Satış Alanında fiyatların uygun, satışların da iyi olduğuna dikkat çekti.

Ödülünü çobanına hediye etti

Yarışmada üçüncü olan Paşa'nın sahibi Nezir Arıkan, ödülünü çobanına hediye ederek, "Ovacık kurban alanında berberden bankaya, duştan çamaşırhane hizmetine kadar her şey var. Bu koşulları sağladığı için Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum. Bu yarışma hayvanımıza daha iyi bakmamız için bizi teşvik ediyor, ben de kazandığım ödülü asıl hak edene, hayvanımın bakıcısına hediye ediyorum" diye konuştu

Kurban Bayramı'na 12 gün kala 30 hayvanını satarak çadırını ilk boşaltan ise Ankara Haymana'dan gelen Nurettin Şimşek oldu.

“Şampiyon” şampiyon oldu

“Şampiyon” şampiyon oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber