Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 02 Ekim 2014 - 12:33 Yorum: 0

Şampiyonlar Liginde sonuna kadar gideceğiz

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'in Juventus'u 1-0 yendiği maçta attığı golle maçın adamı olan milli futbolcu Turan, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sonuna kadar gidebileceğimize inanıyorum" dedi.

Şampiyonlar Liginde sonuna kadar gideceğiz

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'in Juventus'u 1-0 mağlup ettiği maçta attığı golle maçın adamı olan milli futbolcu Arda Turan, 'UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sonuna kadar gidebileceğimize inanıyorum' dedi. 

 Arda Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atletico Madrid'in bu sezonki hedeflerini anlattı. La Liga'da şampiyon olmanın gerçekten de çok aşırı zor olduğunu vurgulayan ulusal futbolcu,  'İmkan olursa, hem ligde hem Kral Kupası'nda şampiyonluğu gene de kovalayacağız. Ligde öncelikli şekilde Valencia ve Sevilla bu şeklinde rakipleri geçerek gelecek sene Şampiyonlar Ligi'ne direk katılmalıyız' diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda averajla önder halde olan takımının geçen sezonki gibi finali hedeflediğinin altını çizen Turan, 'UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de sonuna kadar gidebileceğimize inanıyorum. Büyük hayalleri çok aşırı telaffuz etmeyen bir takımız nedeni ise bunu pek sevmiyoruz. Maç maç ilerlemek bizim mantalitemiz' ifadelerini kullandı. 

 'Atletico Madrid'de kalmak için geçerli sebeplerim var'

Arda Turan, dördüncü sezonunu geçirdiği Atletico Madrid'de kalmak için geçerli sebepleri olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Oturup düşündüğümde, bu takımdan gitmek için kendime geçerli bir neden aradım fakat yok. Avrupa'nın maksimum takımlarından bir tanesi olduk. Kimle oynarsak oynayalım, 'Atletico Madrid bu maçın favorisi değil veya bu maçı kazanamaz' diyemez. Bu bir vaziyete geldik. Atletico, dünyanın her yerinde her maçı kazanabilecek en hususi takımlar arasına girdi.'

Atletico Madrid'in oyun sisteminin eleştirilmesine ilişkin de açıklamalarda olan 27 yaşındaki futbolcu, 'Belki topa çok aşırı çok sahip olmuyoruz veya göze çok aşırı hoş gelen hareketler yapmıyoruz fakat kendimize ilişkin bir sistemimiz, bir kültürümüz mevcut ve bunu devam ettiriyoruz. Ben de bu takımın mühim bir parçasıyım. Madrid'de, Atletico Madrid ailesinde mutluyum. Buradan ayrılmam için bir neden yok' diye konuştu.

Milli futbolcu, Atletico Madrid'i 'her top, her saniye için herzaman birlikte savaşan, egolarını yenmiş, fena niyeti olmayan insanlardan kurulu bir takım' şekilde tanımlayarak, 'Her şeyin özünde yetenekli oyuncular mevcut ve bunun üzerine fizik gücü, birliktelik ve dostluk da eklenince başarı geliyor' dedi.

 'Real Madrid'e attığım gol için Allah'a ne kadar şükretsem azdır' 

La Liga'nın 3. haftasında Santiago Bernabeu Stadı'nda oynadıkları Real Madrid maçında da fileleri havalandırarak takımına 3 puanı getiren Arda, mühim bir gole imza attığı için mesut olduğunu dile getirerek, 'Bu gol için Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Allah, hayattaki tüm hayallerimi bana nasip ediyor. Ben de tüm samimiyetim ve iyi niyetimle düş kurmaya devam ediyorum. İnşallah, gelecek hedeflerim de gerçekleşir. Real Madrid'e gol atıp Bernabeu'da kazanmak çok aşırı güzel bir duyguydu' ifadelerini kullandı.

Gol atmaktan daha çok aşırı asist yapmanın kendi için daha kıymetli olduğunu ve Real Madrid'e attığı gol sonrası sevincin sitem şekilde yorumlanmasını yanlış bulduğunu kaydeden ulusal futbolcu, şöyle konuştu:

'Hiç kimseye bir kızgınlığım, sitemim yok. Çok güzel vakitler geçiriyorum. 27 yaşındayım ve futbol kariyerimin belki de en başarılı, en güzel zamanlarını ve kendimi maksimum hissettiğim dönemini geçiriyorum. Sadece kaybettiğimiz ulusal maçtan sonraki üzüntü ister istemez içimdeydi. Çünkü ben çok aşırı fazla profesyonel ruhla yaşayan, 'dün yenildim, bugün yaşam devam ediyor' diyen bir futbolcu değilim. Onun üzüntüsünü yaşamak çok aşırı normal.'

 'Büyük futbolculardan kurulu kimi değiliz'

Milli takıma ilişkin de görüşlerini paylaşan Arda Turan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri küme maçında İzlanda karşısında aldığı değişik yenilgi nedeniyle üzüntüsünün devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin oyuncu kalitesinin bilincinde olması gerektiğini belirten Turan, 'Bir defa haddimizi ve ne olduğumuzu bilmek lazım. Tabii ki bir kalitemiz mevcut fakat kendim de dahil, çok aşırı kocaman futbolculardan kurulu kimi değiliz' değerlendirmesinde bulundu.

Milli takımın gruptan çıkması için galibiyet serisi yakalaması gerektiğini vurgulayan Turan, 'Ayaklarımız yere çok aşırı basmıyor. Yani ne olduğumuzu bilmemiz lazım. Bundan sonrası için önce galibiyet serilerine başlayıp, kendimize güvenimizi kazanmalıyız. Bunun için Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçları bizim için önemli' ifadelerini kullandı.

Grupta henüz tek maça çıktıklarına dikkati çeken Arda, 'Önce kendimizi bilir ve kontrol edersek, taraftarımızla Çek Cumhuriyeti karşısında iyi bir başlangıç yapabiliriz. İzlanda'ya fena kaybettik fakat deplasmanda kaybetme hakkınız vardır. Şimdi alınacak 27 puan var. Yani çok aşırı maç var. Sabırlı olmak lazım. Elimizden gelenin en iyisini yapıp gruptan çıkmaya çalışacağız' dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber