Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 19 Haziran 2019 - 19:38 Yorum: 0

Samsun AFAD’dan nefes kesen deprem tatbikatı

SAMSUN (İHA) – Samsun AFAD Müdürlüğünde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Samsun AFAD’dan nefes kesen deprem tatbikatı

SAMSUN (İHA) – Samsun AFAD Müdürlüğünde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) desteğiyle Samsun AFAD Müdürlüğünde bölgesel deprem tatbikat düzenlendi. Samsun Valisi Osman Kaymak'ın katılımıyla gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği 07.50'de Ladik ilçesi Küpecik Mahallesi'nde 6 büyüklüğündeki depremin Bilgi Yönetimi İzleme ve Değerlendirme Hizmet Grubu tarafından Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) ile tanınmasıyla başladı. Senaryoya göre Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum etkilendi. Tatbikatta, toprak altında arama kurtarma, dehliz açma, tripot ve libaratör desteği ile afetzedeye ulaşma akabinde köpek ile arama ve kurtarma çalışmaları yapıldı. Kimyasal gaz sıkıntısı olan bir bölgede kbrn ölçümleri 3-Enkaz arama kurtarma çalışmaları kapsamında, oksiasetilen kullanarak metal kesme, yandan girme ve kütle çekme gerçekleştirildi.

Yapılan her tatbikatı dikkatle izleyen Samsun Valisi Osman Kaymak, "Ülkemiz önemli deprem kuşağında bulunuyor. Sadece deprem değil sel, heyelan gibi değişik felaketlerde de karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu anlamda mevzuatımız gereği bu tatbikatları yapmamız gerekiyor. Tatbikatların bir kısmını yerinde inceledik. Hemen hemen her türlü felaketlere müdahale edecek kapasite sahip bir iliz. O yönüyle de böyle tatbikatlarla kapasitemizi arttırmaya çalışıyoruz" dedi.

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşanan sel felaketine değinen Vali Kaymak, "Son aldığımız bilgilere göre 3 vatandaşımızın ölüsüne ulaşıldı.7 vatandaşımız ise aranıyor. Oradaki durumu zaman zaman takip ediyoruz. Samsun AFAD olarak Trabzon'un yanındayız. Bu olay gösteriyor ki bu tür sel felaketlerine daha tedbirli olmamız gerekiyor. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Tatbikatın bitmesiyle genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Samsun AFAD’dan nefes kesen deprem tatbikatı

Samsun AFAD’dan nefes kesen deprem tatbikatı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber