Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Mart 2015 - 18:13 Yorum: 0

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Atakum'da incelemede bulundu

Yılmaz: "Sahillerimiz parmakla gösterilecek"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Atakum'da incelemede bulundu

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sahillerimiz parmakla gösterilecek" dedi.

Yılmaz, Atakum ilçesi sahilinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Burada konuşan Yılmaz, Atakum'un deniz turizmi açısından Karadeniz'in markası olacağını söyledi.

Sahilde yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla buraların insan seline tanıklık edeceğini dile getiren Yılmaz, "50 kilometrelik sahil şeridine sahibiz. Bu şeridi titizlikle, ilmek ilmek işliyoruz. Bunu büyük ölçüde şekillendirdik. Petrol Ofisi sahilleri de dahil iddia ediyorum önümüzdeki 10 sene içerisinde tüm sahillerimiz, şehrin parmak gösterilecek markası haline gelecek. Çünkü Türkiye'nin hiç bir şehrinde bu kadar uzun ve rekreasyonu tamamlanmış yer yok" diye konuştu.

Çobanlı kavşağı sahilinde iskele yapımına başladıklarını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Buraya 400 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde iskele yapıyoruz. Gemi bağlanabilecek bir iskele. Samsun'dan bir tur gemisi, güvenli şekilde denizde gidip insanlara hizmet verecek. Bugüne kadar insanların denizi kullanmamasının sebebi, tur gemilerinin acil durumlarda yanaşabileceği bir iskele veya marina olmamasıydı. Bunu iş edinip iskele yapıyoruz. Aksi takdirde insanlar sadece denizi seyretmekle kalıyor. Halkımızın deniz nimetlerinden ve keyfinden olabildiğince yararlanmasını arzu ediyoruz. Denizi seyretmekten öteye kullanmalıyız. İskeleye kafeterya da yapacağız. Tur gemileriyle insanlarımız, şehirlerini denizden de görme imkanına kavuşmuş ve keyifli anlar yaşamış olacak."

Yılmaz, kumsallarda ve plajlarda temizliğe ve güvenliğe büyük önem verdiklerini ifade ederek, sahillerde yaz turizmine hazırlık için çalışmalar başladığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber