Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, kadın personelle bir araya geldi

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan kadın çalışanları ağırladı.Çakallı...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, kadın personelle bir araya geldi

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan kadın çalışanları ağırladı.

Çakallı Han'da verdiği öğle yemeğinde kadın çalışanlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Yılmaz, kadınların toplumsal ve sosyal hayattaki önemine dikkat çekti.

 

Yemekte kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Yılmaz, "Türkiye 10 seneki Türkiye değil. Nüfusumuzun yüzde 51'e yakını kadınlarımızdan oluşuyor. Dünyanın büyük ekonomilerinden biri olma yönünde iddia ortaya koymuş olan, hatta  2023 hedefinde dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak isteyen büyük Türkiye, kadınlarını şu an olduğundan çok daha dinamik, çok daha aktif bir şekilde üretimin, ekonominin ve sosyal hayatın içinde aktif bir nüfus haline getirmek zorunda" dedi.

Hayatının son 30 yılında aktif yöneticilik yaptığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çalışma hayatında kadının yeri bambaşkadır. Çünkü kadınların evlerinde, erkeklerin üstlenmedikleri sorumlulukları var. Evin ve çocukların bütün yükü hanımların omuzlarındadır. Halbuki hanımlar bunun yanında çalışma hayatında erkeklerin üzerinde bir performans sergileyerek yükseliyor. Çalışma hayatında erkekler, doğası gereği bir iş olmuyorsa, bu kadar oluyor deyip bırakabiliyor. Ama kadınlar, ağlar derecesinde işine sahip çıkıyor, bağlı kalıyor. Ruhsal ve duygusal anlamda hanımlar kadar etkilenmiyoruz. Hanımların işleri için harcadıkları enerji, bizim harcadığımız enerjiden daha fazla. Problemle karşılaşınca bir hanım yöneticinin ağladığını biliyorum. Bir işi halledemeyince kadın yöneticinin gözlerinden yaş geliyor. Estetik incelikleri hassasiyetleri, erkeklerden daha fazla. Sizler önemlisiniz. Toplumsal hayat içinde kat ettiğiniz süreç ve ülkemizin yönetiminde alacağınız her rol, ülkemizi daha ileriye taşıyacaktır."

Yılmaz, kadına yönelik şiddeti dillendirmekten dahi utanç duyduğunu ifade ederek kadınların her şeyin en iyisine layık olduğunu sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber