Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 14 Ekim 2016 - 17:33 Yorum: 0

Samsun Canik Belediyespor gruplarda

Samsun Canik Belediyespor FIBA Kadınlar Euro Cup ön eleme turu rövanş maçında Rus ekibi Chevakata Vologda'yı deplasmanda 61-70 mağlup ederek adını gruplara...

Samsun Canik Belediyespor gruplarda

Samsun Canik Belediyespor FIBA Kadınlar Euro Cup ön eleme turu rövanş maçında Rus ekibi Chevakata Vologda'yı deplasmanda 61-70 mağlup ederek adını gruplara yazdırdı.

Geçen sene Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ni 7. Bitirerek Avrupa kupalarına gitme hakkını kazanan Samsun Canik Belediyespor, ön eleme turunda Rus ekibi Chevakata Vologda'yı her iki maçta da yenerek Avrupa kupalarında gruplara kaldı.

"Basketbol takımımız adeta gözbebeğimiz"

Başarıyı Avrupa kupalarına kalarak taçlandırdıklarını söyleyen Samsun Canik Belediyespor Onursal Başkanı Osman Genç, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren spora,sporcuya ve tesisleşmeye büyük önem verdik. Neticesinde bugün birçok branşta bir sporcu ordumuz var. Takım ve bireysel halinde Türkiye, Avrupa, Balkan, Dünya şampiyonluklarımız var. Samsun Canik Belediyespor basketbol takımımız ise bizim adeta gözbebeğimiz. 4 yıldır başarıyla Canik'in ve Samsun'un adını Süper Lig'de duyuruyor. Bundan sonra da Avrupa'da duyurmaya devam edecek" dedi.

"Hiç bir başarı tesadüf değildir"

Sporda kurumsallaşma yolunda önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi projemiz için ilk kazmayı vururken bugünleri planlamıştık. Bu tesisten Türk sporuna hizmet edecek başarılı sporcularımızın, takımlarımızın olacağının hayaliyle çalıştık. Hiçbir başarı tesadüf değildir. İşte bu gayretin, bu çalışmanın bunun en güzel meyvelerinden birini daha topluyoruz. İnanıyorum ki Canik markasını bayan basketbol takımımız başarıyla Avrupa'da temsil edecektir.

Tur, Koç Öztürk'e hediye

Buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade eden Başkan Genç, " Kulübümüzün koçu Mehmet Can Öztürk'ün rahatsızlığı nedeniyle oyuncularımız moralsiz bir şekilde Rusya'ya gitmişlerdi. Hocamız ile iki yıldır birlikte çalışıyoruz. Son iki yıldaki başarılarımızın en büyük pay sahiplerinden biri Mehmet Can Öztürk kardeşimdir. Bu anlamda Canik ailesi olarak bu galibiyeti, bu turu, takımı bu noktalara getiren baş mimarlardan biri olan hocamız Mehmet Can Öztürk'e armağan ediyoruz. İnşallah hocamız en yakın zamanda sağlığına kavuşacak" dedi.

"Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz"

Takım olarak birlik ve beraberlik içerisinde önemli bir uyum yakaladıklarını belirten Samsun Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak," 4 yıldır azim ve kararlılıkla Belediye Başkanımız Osman Genç'in öncülüğünde şehrimizi Süper Ligde temsil ediyoruz. Her sene bir önceki seneden daha başarılı sonuçlar alıyoruz. Takım olarak çok iyi bir ruh yakaladık. İnşallah bu başarıyı Avrupa kupası maçlarına da yansıtıp, başarılı sonuçlar almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

C grubunda mücadele edecek

F IBA Kadınlar Euro Cup ön eleme turu rövanş maçında Rus ekibi Chevakata Vologda'yı deplasmanda 61-70 mağlup ederek adını gruplara yazdıran Samsun Canik Belediyespor C grubunda mücadele edecek.

Samsun Canik Belediyespor'un maç fikstürü ise şu şekilde:

Dynamo n. - Canik Belediyespor (26 Ekim)

Canik Belediyespor - Galatasaray (3 Kasım)

TTT Rıga - Canik Belediyespor (10 Kasım)

Canik Belediyespor - Dynamo N. (1 Aralık)

Galatasaray - Canik Belediyespor (7 Aralık)

Canik Belediyespor - TTT Rıga (14 aralık)

Samsun Canik Belediyespor gruplarda

Samsun Canik Belediyespor gruplarda

Samsun Canik Belediyespor gruplarda

Samsun Canik Belediyespor gruplarda

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber