Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:08 Yorum: 0

“Samsun Engelleri Aşıyor” Yürüyüşü

Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Samsun Engelleri Aşıyor" yürüyüşünde engelli bir vatandaş rampa talebinde bulundu.

“Samsun Engelleri Aşıyor” Yürüyüşü

Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Samsun Engelleri Aşıyor" yürüyüşünde engelli bir vatandaş rampa talebinde bulundu.

"10-16 Mayıs Engelliler Haftası" kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi. Verem Savaş Dispanseri önünden başlayan yürüyüş, caddenin başından dönülerek tekrar başladığı yere kadar devam etti.

RAMPA VE TUVALET İSTEDİ

Yürüyüş yapıldığı sırada yoldan geçen 55 yaşındaki engelli Gülsüm Yeğenoğlu, "Bu yürüyüşler her zaman yapılıyor. Güzel bir şey ama bizim için değişen bir şey olmuyor. Biz engelliler, şehirlerde engelli rampası ve engelli tuvaleti istiyoruz. Rahat rahat şehirlerde dolaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Yürüyüşün sonunda açıklamalarda bulunan Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, "Bugünkü etkinliğimiz engelliler haftasıyla ilgili bir farkındalık oluşturmak içindi. Umarım, engelliliğin bütün sonuçlarıyla beraber ortadan kaldırılabildiği bir Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda yaşayabiliriz. Çocuklarımız da engellilerle dayanışma için buradalar. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

DR. KASAPOĞLU: "TÜRKİYE'DE 8,5 MİLYON KRONİK HASTA VE ENGELLİ VAR"

Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon kronik hasta ve engellinin bulunduğunu ifade eden Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da, "Ülkemizde ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelli oranı yüzde 2,5 iken, kronik hastalığı olanların oranı yüzde 9,7'yi bulmuştur. Yaklaşık 8,5 milyon kronik hasta ve engellinin, yapılı çevrede hareketliliklerini kısıtlayan çok sayıda engelin ve uygun olmayan düzenlemelerin bulunması nedeniyle toplumsal hayata katılımda sorunlar yaşamaktadır. Bununla birlikte engelli insanların genel nüfusa göre daha düşük kalitede sağlık seviyesinde olduğu görülmektedir" diye konuştu.

Yürüyüş, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber