Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Kasım 2016 - 17:33 Yorum: 0

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

"Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşletme Teknolojileri Paketleme ve Lojistik Fuarı" düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

"Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşletme Teknolojileri Paketleme ve Lojistik Fuarı" düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Samsun Gıda 2016 Fuarı'na Samsun Valisi İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günhan Ulusoy, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı.

Açılış öncesi TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günhan Ulusoy ve Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş'ın konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, "İnsanlık için oldukça önemli ve üzerinde hassasiyetle durulması geren bir konu olduğu için gıda sektörü, ekonomik bağlamda da önemli stratejik bir öneme sahiptir. Üreticinin ekonomik sürdürülebilirliğini sağlayabilmesi adına üretim teknolojilerinden paketlemeye hatta lojistiğe kadar tüm gelişmeleri takip edip optimum düzeyde bu işlerden yararlanmamız gerekiyor" dedi.

"Zincir sallayarak zenginlik olmaz"

Fuarların kentsel ekonominin gelişmesi sürecinde çok önemli yere sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kentsel ekonomiye katkı sağlayacak, kendini iktisaden geliştirecek olan dinamikleri harekete geçirilebilecek noktalarıdır buralar. İstanbul'dan gelen bir kentsel tasarım ekibiyle beraber dolaştık. Saathane'ye kadar olan alanı yeni bir kimlikle yeni bir tasarıma tabi tutarak 2019'a hazırlama yönünde bir amacımız var. Fuar deyince akla eski eğlence fuarcılığı geliyor. Halbuki burası bir iş istişare platformuna dönüşüyor. Buraya gelen değerli misafirlerimizin fuardan arta kalan kısmında şehrimizi görmelerini, kent müzemizi ziyaret etmelerini istiyorum. Bizim kentimizin çok şık bir kent müzesi var. Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a kadar 1919'da çok zor şartlarda geldiği ve o gün kullandığı bandırma gemisinin bire bir ölçülerine sahip bandırma müze gemimiz var. Şehit ve gazi müzemiz var. Gezmenizi tavsiye ediyorum. Tarımdan elde ettiğimiz gayrisafi milli hasılamızı yüzde 9'lara çekersek, sanayiden elde ettiğimiz gayrisafi milli hasılamızı da yüzde 25'lerin yüzde 30'ların üzerine çıkarırsak bu şehir zenginleşecek. Gelin, hep beraber mücadele edelim. Zincir sallayarak zenginlik olmaz. Bütün olumsuzluklara rağmen, Türkiye'nin doludizgin geleceğe doğru koştuğuna inanıyorum. O bakımdan bu fuarların önemini anlatmaktan öteye, büyüyen, gelişen bir Samsun profili çizmek istedim bu vesileyle" dedi.

Medeniyetlerin kurulmasına yol açacak olan gıdanın insanlık var olduğu müddetçe devam edeceğini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Gıda tüketicisi olarak bazı endişelerim var. En fazla tüketeceğimiz gıda çıtır elmadır. Onu bile "aman yemeyin" diyorlar. Çünkü üzerinde mum varmış. Bu elma parlak ve güzel görülüyor ama üzerinde birtakım şeyler var. Onu benim veya çocuğumun yemesinde dışarı atmamız mümkün değil. Birçok endişelerimiz var. Özellikle gıda sanayisinin bunlara çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü organik olarak bu dünya nüfusunu bakmak için 1926 yılındaki nüfusa ve o günkü temiz araziye dönmemiz gerekiyor. Samsun'da tarımın gelişmesi gereken bir ilidir. 2 ovayı bünyesinde barındırıyor" diye konuştu.

Samsun'a yapımı devam eden Lojistik Köy hakkında bilgiler veren Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bu tarz fuarlar bize katkı sağlıyor. Buradaki fuar anlayışı ciddi anlamda Samsun'u zenginleştiriyor. İşverenlerle üreticileri bir araya getiriyor. Tüketici ile üreticileri el sıkıştırıyor. Mükemmele gitmekle ciddi bir mesafe kazandırıyor. Tekkeköy'de bir lojistik kent oluşuyor. Avrupa Birliği kaynaklı bir proje ile üretilen bir iş. Buraya ciddi anlamda zenginlik katacak. Lojistik kavramı tüm dünyada önem arz ediyorken, Samsun bunu gerçekleştiriyor. Şuana kadar yüzde 15'lik bir mesafe alındı. İnşallah çok kısa zamanda bu bitecek. Demiryolu da oraya bağlanacak. Bu bittiğinde buralarda tarla gibi satılan yerler çok kıymete binecek. Onun için daha dar alanlarda daha ciddi ürünler üretmek durumundayız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gıda fuarının açılışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

TÜYAP tarafından, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan Samsun Gıda 2016 Fuarı 27 Kasım'da sona erecek.

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Samsun Gıda Fuarı 2016 açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber