Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ekim 2017 - 16:13 Yorum: 0

Samsun MMO’dan enerji verimliliğine çözüm önerisi

Makine Mühendisleri Odası (MMO) ile Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) işbirliğinde düzenlenen seminerde konuşan MMO Samsun Başkanı Kadir Gürkan,...

Samsun MMO’dan enerji verimliliğine çözüm önerisi

Makine Mühendisleri Odası (MMO) ile Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) işbirliğinde düzenlenen seminerde konuşan MMO Samsun Başkanı Kadir Gürkan, "Enerji verimliliği ve bunu sağlarken kullanılan donanım ve yazılımlar için dışa bağımlılığı sona erdirmeliyiz" dedi.

MMO Samsun Şubesi ve TTMD Samsun İl Temsilciliği işbirliği ile üyelere yönelik "Binalarda Bütünsel Enerji Verimliliği ve Enerji Modelleme" semineri düzenlendi. MMO Samsun Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde açılış konuşması yapan MMO Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, TTMD ile 2 dönem boyunca çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, "TTMD, meslek disiplinimizin ihtisaslaşmış bir sivil toplum örgütüdür. Odamızın da kardeş kuruluşudur. Her türlü etkinliği birlikte yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Bugün burada bu sektördeki gelişmeleri, nereye gittiğimizi, neler olduğunu ve neler yapılabileceğini paylaşılacağız" dedi.

Sadece binalarda değir her alanda enerji verimliliğinin çok önemli olduğunu ifade eden Kadir Gürkan, "Enerji verimliliğini gerçekleştirirken ana amaçlarımızdan biri de enerjide dışa olan bağımlılığı azaltmaktır hiç kuşkusuz. Bunu yaparken kullanılan donanımlar ve yazılımlar için de dışa bağımlılık sürüyor. Biz enerji verimliğinin olmasını istiyoruz ancak bu enerji verimliliğine yönelik yazılımların ve donanımların "devlet, teşvik, destek" mekanizmaları içinde öncelik verilerek yerli ve milli yazılım ve donanım üretiminin özendirilmesini de istiyoruz" diye konuştu.

Seminerde TTMD konuşmacısı Makine Mühendisi İbrahim Çakmanus, katılımcılara "Binalarda Bütünsel Enerji Verimliliği ve Enerji Modelleme" konusunda detaylı bilgi verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber