Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:18 Yorum: 0

Samsun’a Sierra Leone’den Kardeş Şehir Geliyor

Sierra Leone Büyük Elçisi Dr. Muhammed Fotona, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Samsun’a Sierra Leone’den Kardeş Şehir Geliyor

Sierra Leone Büyük Elçisi Dr. Muhammed Fotona, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Samsun'un ülkesinin başkenti Freetown'a çok benzediğini ve çok sevdiğini ifade eden Dr. Fotona, kardeş şehir olmak istediklerini söyledi. Misafirini ağırlayan Başkan Vekili Turan Çakır ise gerekli girişimleri başlatacaklarını kaydetti.

Türkiye-Afrika Eğitim ve İş Olanakları Çalıştayı'na katılmak üzere Samsun'a gelen Sierra Leone Büyük Elçisi Dr. Muhammed Fotona, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ile bir araya geldi. Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Necmi Çamaş'ın da bulunduğu ziyarette Büyükelçi Dr. Fotona, Samsun'dan ve büyükşehir belediyesinin hizmetlerinden övgüyle söz etti.

Samsun'u çok sevdiğini ifade eden gelen Sierra Leone Büyük Elçisisi Dr. Muhammed Fotona, ülkesinin en gelişmiş şehirlerinin belediye başkanlarını da getireceğini ve Samsun'u gezdireceğini söyledi. Samsun'un çok gelişmiş bir kent olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi'nin çevre, alt yapı, şehircilik, doğa, estetik gibi konularda tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirten Dr. Fotona, Samsun'da öğrenecekleri çok şey olduğunu vurguladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yılki davetine ülkesinde ortaya çıkan Ebola hastalığından iştirak edemediğini söyleyen Dr. Fotona, "Samsun artık bizim de şehrimiz. Döndüğümde ilk yapacağım iş, belediye başkanlarımızı arayıp, Temmuz ayı sonunda Samsun ziyareti için hazırlanmalarını isteyeceğim. Freetown, Sierra Leone'nun en büyük şehri ve başkentidir. Samsun'a da çok benziyor. Belediye başkanlarımızı getirdiğimizde Samsun'dan ve Büyükşehir Belediyesi'nden çok şey öğrenecekler. Onları dinlendirmeden bütün tecrübelerini, bilgi birikimlerinizi anlatmanızı rica ediyorum. Çünkü Samsun, çok gelişmiş bir şehir" diye konuştu.

Samsun ile Freetown'un kardeş şehir olmasını arzuladıklarını ifade eden Büyükelçi Dr. Fotona, "Hazırlıklarımızı yapıp mutlaka sizinle kontak kuracağız. Kardeş şehir olmak için gerekli diplomatik yazışmaları başlatacağız. Bunu mutlaka başarmak istiyoruz. Ülkemizde mümbit tarım alanları var. Sizden yatırımcı bekliyoruz. Ayrıca dünyanın en güzel yer altı zenginlikleri de bizde. Bunları çıkarıp işleyerek satıyoruz. Neticede her iki şehir de kazanacak" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her türlü bilgi ve tecrübeyi paylaşmaya hazır olduklarının altını çizdi. Kardeş şehir konusunda çalışma başlatacaklarını söyleyen Çakır, diplomatik sürecin tamamlanmasının ardından Freetown ile kardeş şehir olmanın Samsun'u memnun edeceğine inandığını da sözlerine ekledi.

1 milyon 200 bin kişinin yaşadığı Freetown, Sierra Leone yarımadasının batı bölgesinde, Afrika'nın Atlas Okyanusu'nda yer alan en önemli limanı. Hükümet binalarına ev sahipliği yapan şehir, ülkenin finans, eğitim, ulaşım, iletişim, kültür merkezi konumunda. Ülkedeki büyük yerel kurum ve kuruluşların genel merkezlerinin yanı sıra uluslararası pek çok şirketinde merkezleri Freetown'da bulunuyor. Şehrin ekonomisi büyük ölçüde Dünya'daki en büyük 4. doğal limanının etrafında dönüyor. Sierra Leone'nin ürettiği ürünler yurtdışına buradan gönderiliyor. Ülke, yiyecek ve içecek sanayi, balıkçılık, ayakkabıcılık, biracılık, sigara ve elmas üretip ihraç ediyor.

Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükelçi Dr. Muhammed Fotona'ya kuş cenneti biblosu hediye etti.

Samsun’a Sierra Leone’den Kardeş Şehir Geliyor

Samsun’a Sierra Leone’den Kardeş Şehir Geliyor

Samsun’a Sierra Leone’den Kardeş Şehir Geliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber