Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Ekim 2017 - 14:24 Yorum: 0

Samsun’da aşçı adaylarını markalaştıracak kurs

Samsun'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından AB destekli projeler arasında en başarılı proje olarak seçilen Mesleki Eğitim Mutfağımdan...

Samsun’da aşçı adaylarını markalaştıracak kurs

Samsun'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından AB destekli projeler arasında en başarılı proje olarak seçilen Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) Kursu'nun 2'ncisi açıldı.

Samsun'da açılışı yapılan MEMGE Projesi'ne pasta kursiyeri olarak 19, aşçı 17, pide ustası 15 ve servis elemanı olarak da 12 kursiyer katıldı. 43'ü kadın toplamda 63 kadının kursiyer olarak katıldığı projeyi, İlkadım Belediyesi ile Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında, İŞKUR, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(ESOB) ve Samsun Muhtarlar Dernek Başkanlığı destekliyor.

Kursun açışı töreninde Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı'nın ardından konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak birçok projelere imza atıyoruz ancak bu proje benim yakından ilgilendiğim ve oldukça hoşuma giden bir proje. İnşallah bu kursu tamamlayacak arkadaşlarımızın en kısa zamanda meslek sahibi olmalarını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Önemli bir projenin açılışında bir araya geldik. Cenab-ı Allah, bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını nasip etsin. Önemli projeler yapılıyor. Sosyal projeler aslında toplumda var olan ihtiyaçları karşılayabilmek için önem verdiğimiz projelerdir. Bugün bu projenin Samsun'da 2. kez açılması bizi onurlandırmıştır. Türkiye'de bu şekilde çok proje var. Ama bu proje istisna bir proje. İkinci kez tekrar açılan bir proje. Bazı projelerin birçoğu heba olup gitti. Bu projenin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyor ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Son olarak konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "Burada ciddi bir çalışma yapılıyor. Gerçek bir aşçı yetiştiriyoruz ki bu projelerin 2'si açılıyor. Bu yönüyle çalışmaları tebrik ediyorum. İşi ciddiyetle takip etmek çok önemli. İnşallah buradaki kursiyerlerimize bir marka gibi her gittikleri yerlerde kapılar açılacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kursun açılışı gerçekleştirildi.

Samsun’da aşçı adaylarını markalaştıracak kurs

Samsun’da aşçı adaylarını markalaştıracak kurs

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber