Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 22 Mart 2018 - 15:53 Yorum: 0

Samsun’da DEAŞ’tan gözaltına alınan kadına adli kontrol

Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Irak uyruklu kadın çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest...

Samsun’da DEAŞ’tan gözaltına alınan kadına adli kontrol

Samsun'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Irak uyruklu kadın çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda Irak uyruklu Sora Anwar Sabbar Sabbar'ı (33) gözaltına aldı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen Sora Anwar Sabbar Sabbar, savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren ve hakkındaki sulamaları kabul etmeyen Sabbar, "Ben öğretmenim. DEAŞ üyesi değilim. Telefonumda ele geçen DEAŞ ile ilgili bazı fotoğraflar vardı. Ben sadece DEAŞ değil Irak'taki olaylarla ilgili diğer fotoğrafları da alırım. DEAŞ bizim şehrimize geldiklerinde flama, saat, bileklik ve yüzük gibi eşyaları bize dağıttı. Giymemizi istediler. Giymediğimiz taktirde ailemize zarar vereceklerini düşündüğümüzden bu giysileri giydik. Ben DEAŞ ile ilgili istihbarat toplamıyorum. Suçsuzum" dedi.

Mahkeme, Sora Anwar Sabbar Sabbar'ı yurt dışına çıkış yasağı getirerek adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber