Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Aralık 2014 - 10:08 Yorum: 0

Samsun'da kültür sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Bülbül Susturulduğunda" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak

Samsun'da kültür sanat

SAMSUN (AA) - İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Bülbül Susturulduğunda" adlı oyunu Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

İsrail-Filistin savaşı sırasında Filistinlilerin yaşadıklarını Raja Shehadeh'in günlüklerinden aktaran, David Greig'in yazdığı "Bülbül Susturulduğunda" oyununun yönetmenliğini Özgür Yalım yapıyor.

Eser konusunu, bombaların evine hapsettiği insanların isyanı, savaşın arka yüzü ve ayakta kalmaya çalışan bir halkın gündelik yaşamı, Filistinli yazar, avukat ve insan hakları savunucusu Raja Shehadeh'in günlüklerinden alıyor.

Filistin'in Batı Şeria bölgesini işgal eden İsrail ordusunun 2002'de Ramallah kentini bombalaması ve Raja Shehadeh'ın evinde mahsur kalmasının ardından, tuttuğu günlüklerle hayatını sürdürmeye çalışmasını anlatan eserde, Alptekin Serdengeçti rol alıyor.

Oyun, 23-24 Aralık tarihlerinde saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da izlenebilecek.

- "Fındıkkıran" balesi

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Fındıkkıran" balesini Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Dünya klasikleri arasında önemli bir yer tutan ve Samsun'da ilk kez sergilenecek Çaykovski'nin ünlü "Fındıkkıran" balesinin orkestra şefliğini Bujor Hoinic ve Kıvanç Tepe yapıyor. 

Bale, 20-22 Aralık tarihlerinde saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da sunulacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber