Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 05 Mart 2015 - 09:13 Yorum: 0

Samsun'da kültür sanat

Konya Devlet Tiyatrosu, "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyunu Samsunlu izleyicilerle buluşturacak

Samsun'da kültür sanat

SAMSUN (AA) - Konya Devlet Tiyatrosu, "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyunu Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak. 

Ephraim Kishon'un yazdığı, Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Gözde Yavuz, ışığı Şükrü Kırımoğlu, kostümü ise Ceren Karahan'a ait.

Shakespeare'in yazdığı ve dünyanın en trajik aşk hikayelerinden biri olarak kabul edilen Romeo ve Juliet'i komedi tarzına dönüştüren eserin konusu şöyle:

"Birbirini delice seven Romeo ve Juliet, ailelerinin birbirine olan düşmanlığı yüzünden kavuşamaz. Buna dayanamayan Juliet, zehir içerek intihar eder. Bunu gören Romeo ise şişedeki kalan zehri içer ve iki aşık birlikte ölürler. Peki eğer Romeo o zehri tam içeceği sırada Juliet gözlerini açarsa? Romeo ile Juliet kavuşup evlenirlerse, bir de kızları olursa... Juliet'in o çok sevgili dadısı Romeo'ya aşık olur, papaz da iyice bunarsa.... Bakalım bu trajik aşk "Tarla Kuşuydu Juliet" oyununda nasıl bir komediye dönüşür?"

Bengisu Gürbüzer Doğru, Doğan Doğrucan ve Ali Çalışandemir'in rol aldığı oyun, 10-11 Mart'ta saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da sahnelenecek.

- "Batı Yakası Hikayesi"

Ünlü Broadway müzikali "Batı Yakası Hikayesi" ise New York'ta yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları ile göçmenlerin varlığından huzursuz olan Amerikalı gençlerin çetesi Jetler'in çatışmalarını anlatıyor.

Tolga Taviş ve Kıvanç Tepe'nin orkestra şefliğini yaptığı, Lale Balkan ve Toygarhan Atuner'in sahneye koyduğu eserin dekor tasarımını Tayfun Çebi, koro şefliğini Mikhail Iskrov üstleniyor.

Müzikal, 9 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

- "Keşanlı Ali Destanı"

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Türkiye'de epik tiyatro türünün öncüsü kabul edilen yazar, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner’in önemli eserlerinden Keşanlı Ali Destanı’nı da sahneleyecek. 

Gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve bir destan yaratmasının hikayesini sisteme, sosyal yapıya, bireye, siyasete ve hukuk düzenine eleştirel gerçekçi bir yaklaşım getirerek ele alan Keşanlı Ali Destanı'nı rejisör Melih Öztürk sahneye koyuyor.

Orkestra şefliği Kıvanç Tepe tarafından gerçekleştirilen oyunun dekor tasarımı Hakkı Kandır’a, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a ait. Eserin koro şefliğini Mikhail Iskrov üstlendi. Koreografisi Seda Ayvazoğlu tarafından yapılan eserin ışık tasarımı ise Murat Yılmaz’a ait.

Keşanlı Ali Destanı’nda Keşanlı Ali rolünde Kıvanç Uğraşbul yer alırken, Arsen Tekinmirza ise Zilha rolünü canlandırıyor.

Müzikal, 12 Mart Perşembe günü AKM Büyük Salon'da sahnelenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber