Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 12 Mart 2015 - 09:23 Yorum: 0

Samsun'da kültür sanat

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Konçerto/Bach Alla Turca" balesini sanatseverlerin beğenisine sunacak

Samsun'da kültür sanat

SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Konçerto/Bach Alla Turca" balesiyle sahne alacak.

İki bölümden oluşan Bach Alla Turca’nın ilk bölümünde, Johann Sebastian Bach'ın Klavsen Konçertosu eşliğinde bir masanın etrafında iki kadın, iki erkek dansçı tarafından hayata geçirilen, Marco Cantalupo ile Katarzyna Gdaniec tarafından sahneye konulan çağdaş dans yorumu sunuluyor. 

Konçertonun ikinci bölümünde ise Bach'ın müziğini piyano ve oryantal perküsyonlarla bir araya getiren Anjelika Akbar’ın yaptığı müzikal düzenlemelerden yola çıkan Mehmet Balkan’ın koreografisi yer alıyor.

Junko Hikasa ve Lale Balkan'ın sahneye koyduğu Bach Alla Turca’nın dekor tasarımını Filiz Dinç, kostüm tasarımını Aydan Çınar yapıyor. Işık tasarımı Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen eserin video tasarımı ise Şafak Türkel'e ait.

Bale, 14 Mart Cumartesi saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da izleyicilerle buluşacak.

- "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti"

Samsun Devlet Opera ve Balesi ayrıca "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti"yi sahneleyecek. "Opera aryaları ile çocuklara operayı sevdirme" düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan müzikalin yönetmenliğini Murat Göksu yapıyor.

Müzikal, 16 Mart Pazartesi saat 14.00'te AKM Büyük Salon'da minik izleyicilerin karşısına çıkacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, "Senfonik" konser de düzenleyecek.

Orkestra şefliğini Naci Özgüç'ün üstlendiği, solistliğini Onur Türkeş'in yaptığı konser, 19 Mart Perşembe saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da Samsunlularla buluşacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber