Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 26 Mart 2015 - 11:03 Yorum: 0

Samsun'da kültür sanat

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Hekimoğlu" operası ve "Keşanlı Ali Destanı" müzikalini sahneleyecek

Samsun'da kültür sanat

SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Hekimoğlu" operası ile "Keşanlı Ali Destanı" müzikalini Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Karadeniz’in ünlü halk kahramanı Hekimoğlu'na, Bertan Rona ile hayat veren Tolga Taviş'in "Hekimoğlu" operası seyirci karşısına çıkacak.

Hekimoğlu'nun hayatını anlatan ve 2 perde olarak sahnelenecek opera, 30 Mart Pazartesi saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da izlenebilecek.

- "Keşanlı Ali Destanı"

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Haldun Taner’in önemli eserlerinden Keşanlı Ali Destanı’nı da sahneleyecek. 

Gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve bir destan yaratmasının hikayesini sisteme, sosyal yapıya, bireye, siyasete ve hukuk düzenine eleştirel gerçekçi bir yaklaşım getirerek ele alan Keşanlı Ali Destanı'nı rejisör Melih Öztürk sahneye koyuyor.

Orkestra şefliğini Kıvanç Tepe'nin yaptığı oyunun dekor tasarımı Hakkı Kandır’a, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a ait. Eserin koro şefliğini Mikhail Iskrov üstlendi. Koreografisi Seda Ayvazoğlu tarafından yapılan eserin ışık tasarımı ise Murat Yılmaz’a ait.

Keşanlı Ali Destanı’nda Keşanlı Ali rolünde Kıvanç Uğraşbul yer alırken, Arsen Tekinmirza ise Zilha rolünü canlandırıyor.

Müzikal, 2 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da sahnelenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber