Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 15:53 Yorum: 0

Samsun'da MERS virüsü şüphesi

Terme ilçesinde bir kadın, MERS virüsü şüphesiyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde gözlem altına alındı

Samsun'da MERS virüsü şüphesi

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 1 kişi, MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alındı.

Alınan bilgiye göre yaklaşık  bir hafta önce hacdan dönen Dursune Nas (61), nefes darlığı, yüksek ateş şikayetiyle Terme Devlet Hastanesine başvurdu.

Burada yapılan ilk müdahalesinde MERS virüsü şüphesiyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Nas, gözlem altına alındı.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Esen, yaptığı açıklamada, Nas'ı hastanelerinde yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tuttuklarını söyledi.

Hastanın, nefes darlığı, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri üzerine MERS virüsü şüphesiyle kendilerine gönderildiğini anlatan Esen, "Hastalığın tam teşhisi için tetkikler yapıyoruz. Bunun için tetkik sonuçlarının çıkmasını bekleyeceğiz. MERS virüsü şüphesi taşıyan hastamız için yoğun bakımda özel bir alan oluşturduk" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Esen, MERS virüsünün Suudi Arabistan ve Arap ülkelerinde sık görüldüğünü dile getirerek, bu ülkelerden gelen kişilerin el hijyenine ve genel temizlik kurallarına çok dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber