Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

Samsun'da obeziteyle mücadele

Karadeniz Obezite Cerrahisi Platformu Temsilcisi Torun:

Samsun'da obeziteyle mücadele

SAMSUN (AA) - Karadeniz Obezite Cerrahisi Platformu Temsilcisi  Fatih Torun, "Obezite bir hastalıktır. Toplumumuzun ciddi bir yarasıdır" dedi.

Sosyal medya üzerinden oluşturulan Karadeniz Obezite Cerrahisi Platformu, bir otelde obeziteyle mücadele için etkinlik düzenledi.

Etkinliğe, obeziteyle mücadele etmeye destek veren kişiler katıldı.

Obezitenin ciddi bir hastalık olduğunu ifade eden platformun temsilcisi Torun, şunları kaydetti:

"Amacımız, obezitede cerrahinin bir estetik ameliyat, operasyon olmadığını insanlara anlatmak ve ses getirmek. Obezite bir hastalıktır. Toplumumuzun ciddi bir yarasıdır.  Bununla ilgili devletimiz zaten bir kanun çıkarttı. Obeziteyle mücadele diye. Biz de bu mücadeleye destek veriyoruz."

Kendisinin de aynı hastalıkla mücadele ettiğini belirten Torun, şöyle devam etti:

"Obezite cerrahisiyle 2014 Kasım ayında tanıştım. Araştırmalarımdan dolayı hastalıklarım vardı. İki kere kalp krizi geçirdim, kardiyoloji hocamız bana operasyon olmamı söyledi bu kilolarımdan dolayı. Araştırmamdan sonra eğitim araştırma hastanelerinde bu operasyonların ücretsiz olarak yapıldığını öğrendim ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hocamıza giderek gerekli muayene ve tetkiklerimi yaptırdıktan sonra 16 Ocak 2015'te operasyonumu oldum.  114 kiloyla operasyona girdim. Şu anda 90 kiloyum ve hayatımdan çok memnunum. Bu operasyon estetik bir operasyon değil.  Bunu bazı kuruluşlar estetik operasyona sokup ücretlendirmeyi planlıyorlar. Fakat bu operasyon, ciddi bir hastalıkla ilgili mücadelenin bir operasyonu. Bununla ilgili de bizim çalışmalarımız, gerek hastanelerde, gerek Sağlık Bakanlığına yazışmalarımızla ilgili gerekli önlemleri almış bulunuyoruz. Türkiye'nin tüm eğitim ve araştırma hastanelerinde ücretsiz olarak bu operasyonun yapıldığını buradan duyurmak istiyorum."

Bir süre önce ameliyat olan Murat Pak'ta şunları söyledi:

"2014 Aralık ayının beşinde bu ameliyatı oldum. Üç ay geçti. Üç ay içerisinde 45 kilo verdim. Yeniden doğmuş gibiyim. Bütün sağlığım düzeldi. Her şey çok güzel gidiyor. Ameliyata girmeden önce 140 kiloydum, şuanda 95 kiloyum.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber