Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 12:38 Yorum: 0

Samsun'da yatılı okullardaki öğrencilere diş taraması

Samsun Valiliği ve OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi iş birliğinde yürütülen "Gelecek İçin Eğitim Projesi" kapsamında, il genelindeki yatılı okullarda eğitim gören öğrenciler, ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriliyor

Samsun'da yatılı okullardaki öğrencilere diş taraması

SAMSUN (AA) - Samsun Valiliği ve  Ondokuz Mayıs Üniversitesi  (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi iş birliğinde yürütülen "Gelecek İçin Eğitim Projesi" kapsamında, il genelindeki yatılı okullarda eğitim gören öğrenciler, ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriliyor.

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Aracı Sorumlusu Dr. Esra Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 8 yıldır başarıyla uygulandığını söyledi. Tam donanımlı iki gezici ağız ve diş sağlığı aracıyla yatılı bölge okullarına gittiklerini anlatan Demir, "Buralardaki öğrencilerin ağız ve diş sağlığı bakımını yapıyoruz. Ağız ve diş sağlığına ilişkin konularda bilgiyi yükseltmeyi, bu konuda alışkanlık kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Projenin Samsun'da 18 yatılı okulu kapsadığını belirten Demir, ''6 yıl önce başlayan proje kapsamında 5 binin üzerinde öğrencinin ağız ve diş bakımı yapıldı. Çocuklara ağız ve diş bakımının dışında koruyucu sağlık eğitimi de veriyoruz. Okullarında tedavi edemediğimiz öğrencileri daha ileri tedavi bakım için cuma günleri OMÜ Diş Hekimliği Fakültesine getirerek burada ağız ve diş bakımını tamamlıyoruz" diye konuştu.

Demir, her araçta dönüşümlü olarak iki uzman diş hekimi ve stajyer 4 öğrencinin görev yaptığını söyledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber