Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Samsun'da "Yöresel Ot Yemekleri Festivali" yapılacak

SAMSUN (AA) - Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Yöresel Ot Yemekleri Festivali" düzenleyeceklerini belirtti.Genç,  AA muhabirine, Samsun'un turizm...

Samsun'da 'Yöresel Ot Yemekleri Festivali' yapılacak

SAMSUN (AA) - Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Yöresel Ot Yemekleri Festivali" düzenleyeceklerini belirtti.

Genç,  AA muhabirine, Samsun'un turizm alanında kalkınması ve gelişmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında çeşitli aktiviteler yapıldığını söyledi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile düzenlenecek festivalin Samsun'da ilk kez gerçekleştirileceğini aktaran Genç, şunları kaydetti:

"Samsun'un bütün güzelliklerini ve özelliklerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu kapsamda 'Yöresel Ot Yemekleri Festivali' düzenliyoruz. İki gün sürecek festival kapsamında ilk gün Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyündeki geniş arazide yenilebilir ot toplama yarışması düzenlenecek. Kadınlarımız burada yemek yapabilecekleri kaldirik, kırçan, sakarca, ebegümeci, tere, semizoutu, kara lahana, yazı pancarı gibi bitkileri toplayacak. Belirlenen sürede en iyi ve en çok bitki toplayanlar dereceye girecek. Festivalin ikinci gününde ise toplanan bitkilerden yöresel yemekler yapılacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu'ndan oluşan özel jüri ekibimiz de yemeklerle dereceye girenleri belirleyecek."

Amaçlarının Samsun'un kültür değerlerini ön plana çıkarmak olduğunu ifade eden Genç, festivalin 17 Nisan'da Doğupark'taki Sevgi Kafe yanındaki alanda gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber