Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 15:23 Yorum: 0

Samsun'daki "adam öldürme ve yaralama" davasında karar

İlkadım ilçesinde tabancayla ateş ettiği kişiyi öldüren, bir kişinin de yaralanmasına neden olan kişi, adam öldürme suçundan müebbet hapse mahkum edildi

Samsun'daki 'adam öldürme ve yaralama' davasında karar

SAMSUN (AA) - İlkadım ilçesinde tabancayla ateş ettiği kişiyi öldüren, bir kişinin de yaralanmasına neden olan kişi, adam öldürme suçundan müebbet hapis, adam yaralama suçundan bin 500 lira para cezasına, ruhsatsız silah suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis ve 500 lira adli para cezasına mahkum oldu.

Dört ay önce Saitbey Mahallesi 100. Yıl Bulvarı'ndaki çay ocağı önünde oturan Zafer Köroğlu'na (41) tabancayla ateş ederek ölümüne, seken kurşunla da Bekir Akduman’ın yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan firari hükümlü Caner Macit'in yargılanmasına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Duruşmaya, sanık ile ölenin babası ve ağabeyi ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, daha önce öldürülen babası Mustafa Macit'in intikamını almak için suçu işlediğini belirten sanık, "Amacım babamın intikamını almaktı. Karşı taraftan kimin öldüğü önemli değil. Vereceğiniz karara saygılıyım" dedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti sanığı, Zafer Köroğlu'nu kan gütmek suretiyle öldürme suçundan müebbet hapse, seken kurşunla Bekir Akduman'ın yaralanmasına deden olduğu gerekçesiyle bin 500 lira adli para cezasına, ruhsatsız silah suçundan ise 1 yıl 3 ay hapis ve 500 adli para cezasına mahkum etti.

Sanık, karara "teşekkür ederek" duruşma salonunda ayrıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber