Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 19:53 Yorum: 0

Samsun'daki cinayet davası

Tekkeköy ilçesinde, 19 yıl önce kaybolan çoban Şaban Bayrı'nın öldürülmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı

Samsun'daki cinayet davası

SAMSUN (AA) - Tekkeköy ilçesinde, 19 yıl önce kaybolan çobanın öldürülmesine ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet E, kardeşi Musa E. ve eşi Habibe E. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, öldürülen Şaban Bayrı'nın kızları Selda Ustasu ve Sevda Lafci ile ağabeyleri Duran Bayrı ve Nurettin Bayrı hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından savunmaları alınan sanıklardan Musa E, olayı ağabeyi Mehmet E'nin gerçekleştirdiğini öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Olay tarihinde Mehmet E'nin kendisini içki içmeye davet ettiğini söyleyen Musa E, "Ağabeyim Mehmet E, 'bu akşam içmeye gidelim' dedi. Ben de tamam dedim. 'Şaban Bayrı da gelir' dedi. Akşam olunca cipe bindik. Ağabeyime Bayrı'yı alacağız mı dedim. O da 'o yürüyerek gelecek yoldan alacağız' dedi. Köyün alt kısmında Bayrı'ya rastladık. Cipi ben kullanıyordum, ağabeyim arka koltukta oturuyordu. Bayrı'yı aracın ön kısmına aldık" dedi.

Araçta sohbet ederek giderken Mehmet E'nin Bayrı'yı boğazını sıkarak öldürdüğünü iddia eden Musa E, ağabeyinin daha sonra Bayrı'yı tarladaki bir çukura koyduktan sonra üzerine benzin döküp yakarak gömdüğünü savundu.

Musa E, ağabeyinin olayı anlatmaması için kendisini de tehdit ettiğini ifade ederek, Bayrı'yı kendisinin öldürmediğini öne sürdü.

Mehmet E. ise Musa E'nin kendisine iftira attığını savunarak, "Kardeşim Musa E'nin beyanları yalandır. Suçlamayı kabul etmiyorum. Burası yargı yeri herkesin doğruyu konuşması lazım" diye konuştu.

Öldürülen Bayrı'nın eski eşi olan sanık Habibe E. de hakkındaki suçlamaları reddederek, olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Müştekiler Selda Ustasu ve Sevda Lafci ise sanıklardan Mehmet ve Musa E'den şikayetçi olduklarını, anneleri olan Habibe E'den şikayetçi olmadıklarını, Duran ve Nurettin Bayrı da tüm sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluğunun devamına, eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Tekkeköy ilçesi Çırakman Mahallesi'nde çobanlık yapan Şaban Bayrı (49), 19 yıl önce kaybolmuştu. Yaklaşık 4 ay önce Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığına giden Musa E'nin (40),  Bayrı'nın, ağabeyi Mehmet E. (44) tarafından öldürüldüğünü söylemesi üzerine başlatılan soruşturmanın ardından Mehmet E, eşi Habibe E. (47) ve kardeşi Musa E. hakkında dava açılmıştı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber