Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2014 - 20:43 Yorum: 0

Samsun'daki etkili sağanak

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Terme ilçesinde incelemelerde bulundu

Samsun'daki etkili sağanak

SAMSUN (AA) - Dün Terme Çayı’ndaki taşkının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile taşkında hasar alan bölgeleri gezen Yılmaz, selde zarar gören vatandaşlar ile görüştü.

Yapılan incelemenin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Yılmaz, selin gündüz olmasının mal ve can kaybına yönelik riski ve tehlikeleri ortadan kaldırdığını vurgulayarak, "Eğer geç vakitte insanlar evlerinde yatarken meydana gelseydi, o su basan evlerde istenmeyen olaylar meydana gelebilirdi. Nehir kenarlarında ahırlar falan var, hayvanlar dışarıda olduğu için böyle bir zarar da meydana gelmemiş. İlk defa meydana gelen bir olay değil. Geçtiğimiz yıllarda da karşılaştığımız bir durum bu" dedi.

Olayın temel nedeninin Salıpazarı’nın üst kotlarından itibaren biriken yağışın bölgeye etkisi olduğuna değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Eğer bu noktalarda suyu toplayan yapılar olsa böyle bir durum meydana gelmeyecekti. Dünkü yağış yarım saat daha fazla yağmış olsaydı ve su 40 santimetre daha yükselseydi, bugün durum çok daha farklı olabilir, istenmeyen sonuçlara neden olurdu. Sabah Orman ve Su İşleri Bakanı sayın Veysel Eroğlu Bey ile görüştüm. Yapılması gereken bir şey olup olmadığını sordu. Biz daha söylemeden, Salıpazarı Barajı'nın 2015’te ihalesinin yapılacağını dile getirdi. Bu barajın yapımı bölgedeki su taşkınlarının önüne geçecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber