Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 02 Mart 2015 - 01:20 Yorum: 0

Samsung Galaxy S6 özellikleri

Apple'in iPhone'unun en büyük rakibi Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'yi tanıttı. Galaxy S6 fiyatı kaç para olacak? İşte Galaxy S6 özellikleri

Samsung Galaxy S6 özellikleri

Tüm dünyada milyonlarca kişinin beklediği Samsung'un yeni modelleri tanıtıldı. Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ilk kez görücüye çıktı. Galaxy S6 fiyatı da henüz belli değil.

Galaxy S6, Mobil Dünya Kongresi 2015'ten kapsamında Barcelona'da gerçekleşen UnPacked etkinliğinde tanıtıldı. Büyük bir katılımla gerçekleşen etkinlik Samsung CEO'su JK Shin'in açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasına müşterilerden gelen geri bildirimlerle ürünlerini şekillendirdiklerini belirterek başlayan Shin açılış videosu ile konuşmasını sürdürdü. Kısa videonun ardından Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile karşısına çıkan JK Shin, yeni amiral gemisinin dikkat çekici özelliklerini sıralamaya başladı.

Samsung Galaxy S6’da Exynos 7420 çipsetli 4 çekirdekli 1.3 GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 1.9 GHz Cortex-A57 işlemci kullanılacak. Yeni Exynos 7420’nin yapılan Benchmark testlerinde Snapdragon 810’dan biraz daha hızlı olduğu belirtmekte fayda var.

Ekran bölümünde ise Samsung yine 5 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde Super AMOLED ekrana Galaxy S6’da yer verecek. 587 PPI değerli bu ekran eşsiz bir görüntü kalitesine sahip olacak.

Galaxy S6’nın en çok merak edilen özelliği ise kamerası. Samsung yeni amiral gemisinde 20 Megapiksel çözünürlükte bir kameraya yer verecek. Bu kameranın daha kaliteli fotoğraflar çekebilmek için diyafram açıklığının düşük olması bekleniyor. Cihazın ön kamerasının ise 5 Megapiksel olacağı tahmin ediliyor.

Metal kasa ile gelecek

Tasarım konusunda ise Samsung bu yıl çok iddialı. Galaxy S6’nın tanıtımından önce yayımlanan videolar cihazın tamamen metal bir kasaya sahip olacağını bizlere göstermişti. Bize göre de Galaxy S6 tamamen metal kasaya sahip olacak ancak tasarımsal açıdan fazla yenilik sunmayıp Galaxy S5’e benzeyecek.

Tasarım

Yeni cihazda ilk dikkat çeken tasarımın tamamen elden geçirilmiş olaması. Tamamen yenilenen tasarımda en dikkat çekici öğe ise malzeme seçimi. Yeni cihazın malzemesinin standart metal tasarıma göre %50 daha güçlü olduğu belirtiliyor. Samsung'un bu konuda iddialı olduğunu sunum sırasında kasanın bükülmeyeceğini belirterek Apple'a gönderme yaptığını hatırlatalım.

Performans

Cihazın donanım tarafında ise 14mm işlemci ve DDR4 bellekler ilk dikkati çekenler arasında. 14mm teknolojisi yüzde 20'lik bir performans artışı sağlarken DDR4 belleklerin cihazın performasına katkısı önceki nesline oranla yüzde 80'lere ulaşmış durumda. Exynos 7420 çipi ile gelen cihaz gücünü 2.1 GHz saat hızında 4 adet 64 bit Cortex-A57 ve 1.5 GHz saat hızında 4 adet Cortex-A53 işlemciden alıyor. Grafik çözümünde 3GB LPDDR4 Mali-760 çözümüne yer verilen cihaz enerji tüketiminde de başarılı. Enerji tasarrufulu yeni Exynos 7420 çipi, Snadragon 810'a göre yüzde 20 daha az güç harcıyor.

Galaxy S6'nın performansı, Samsung'un en son Phableti Galaxy Note 4'ün de üstünde. Yeni cihazlar, Galaxy Note 4'e göre yüzde 30 daha fazla performans, yüzde 35 daha düşük güç tüketimi sunuyor.

Ekran

Cihazın ekranında ise ilk dikkat çeken 4. nesil Gorilla Glass'a yer verilmiş olması. 5.1 inç Super AMOLED QUAD HD ekran ile gelen Galaxy S6, öncülü Galaxy S5'e göre yüzde 77 oranında daha fazla piksel içeriyor. Galaxy S6 ekranının sunduğu piksel yoğunluğu 577ppi olarak açıklanmış durumda.

Galaxy S6 Kamera

Yeni Galaxy S6'ların kamera tarafında birçok iyileştirmeye imza atılmış. Cihazın arka kamerasında 16 megapiksellik ISOCELL sensörler kullanılıyor. Optik imaj stabilizasyon özelliğine sahip arka kameraya tek LED flaş eşlik ediyor. F1.9 diyafram açıklığına sahip mercek ile gelen kamera düşük ışık koşulları altında kaliteli fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor. Yeni arka kamera live HDR çekim özelliğine de sahip. Cihaz 4K video çekim özelliğine de sahip. Cihazın 5 megapiksel çözünürlüğündeki ön kamerası da 1080p video kaydına olanak sağlıyor.

Galaxy S6 Pil

Galaxy S6'nın dikkat çekici bir özelliği de şarj süresi konusunda getirdiği geliştirmeler. Yeni cihaz sadece 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım olanağı sunuyor. Cihazda kablosuz şarj özelliği de bulunuyor. Galaxy S6'nin pil ömrü ise 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 49 saate kadar müzik dinleme şeklinde açıklanmış durumda. Galaxy S6'da 2550 mAh değerinde bir pil yer alırken Galaxy S6 Edge'deki pilin değeri 2600 mAh olarak açıklanmış durumda.

Yazılım

Yeni cihazın yazılım tarafında ise Android 5.0 sürümü ile yeniden tasarlanmış Toucwiz dikkat çekiyor. Arayüzde Material tasarım çizgileri ve sadelik öne çıkıyor. Toucwiz arayüzü Galaxy S6 Edge'in kenarlarının efektif kullanımı için de optimize edilmiş durumda.

Yeni Galaxy S6'larla birlikte kullanıma sunulan dikkat çekici servislerden biri de Samsung Pay. Apple Pay'den farklı olmayan mobil ödeme sistemi kredi kartı taşıma zorunluluğundan kurtarmayı amaçlıyor ve parmak izi okuyucusu ile ödeme şeklini benimsiyor. Güvenliğin üst düzeyde tutulacağı söylenen Samsung Pay'in bu yaz ABD ve Kore'de kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Depolama

Samsung Galaxy S6 ile birlikte değiştirilebilir pil ve artırılabilir depolama alanı da son buluyor. Yeni cihazlar 32, 64 ve 128 GB'lık depolama alanları ile geliyor. Yeni cihazın 10 Nisan tarihinde satışa sunulacağı duyuruldu.

Haber Kaynağı: Akşam
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber