Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 21 Ocak 2021 - 13:03 Yorum: 0

SAMÜ-TTO ve OKA’dan bölgenin AR-GE ve yenilikçilik kapasitesini artırma projesi

Samsun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (SAMÜ-TTO), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında bölgedeki teknoloji transfer...

SAMÜ-TTO ve OKA’dan bölgenin AR-GE ve yenilikçilik kapasitesini artırma projesi

Samsun Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (SAMÜ-TTO), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında bölgedeki teknoloji transfer ofislerinde çalışan personellerin kapasitesini artırmak amacıyla bir proje uygulamaya başladı.

Bölgenin AR-GE ve yenilikçilik kapasitesi değerlendirilerek hazırlanan proje kapsamında, Amasya, Hitit, Ondokuz Mayıs, Tokat Gaziosmanpaşa ve Samsun üniversitelerindeki TTO yönetici ve çalışanlarının katılımı ile 19 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında kapasite artırımına yönelik eğitimler gerçekleştiriliyor.

Samsun Üniversitesi'nin, OKA tarafından desteklenen projesinde eğitimler, deneyimli teknoloji transfer ofislerinden olan Erciyes Teknopark ve TTO tarafından veriliyor. Eğitimler yoluyla; Patent Ticarileştirme, Proje ve İş Geliştirme, Arabuluculuk Teknikleri, ÜSİ'nin Bağlı Olduğu Mevzuatlar ve Süreç Takibi gibi konularda TR83 bölgesi TTO'larının kapasitelerinin geliştirilmesi ve böylece bölgenin AR-GE ve yenilikçilik faaliyetlerinin arttırılması hedefleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber