Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Eylül 2016 - 15:53 Yorum: 0

SAMULAŞ’tan ’hemzemin geçit’ uyarısı

SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde yolcuların hemzemin ve yaya geçitlerinde daha dikkatli olması gerektiğini...

SAMULAŞ’tan ’hemzemin geçit’ uyarısı

SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde yolcuların hemzemin ve yaya geçitlerinde daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. hafif raylı sistem araçları, günlük 50 binin üzerinde yolcu taşıma kapasitesiyle yılda milyonlarca kişiye toplu taşıma hizmeti veriyor. Samsunlu vatandaşların özellikle okul sezonda sıklıkla kullandığı hafif raylı sistemde zaman zaman kazalar da meydana gelebiliyor.

Pazartesi günü okulların başlamasıyla birlikte yolcu sayısında artış yaşanacağının altını çizen Kadir Gürkan, muhtemel kazalara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle hemzemin geçitlerin kullanılması esnasında çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Genel Müdür Kadir Gürkan, "19 Eylül Pazartesi günü, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlıyor. Hafif raylı sistem araçlarımızda ve ekspres araçlarımızda SAMULAŞ A.Ş. olarak kış tarifesine geçtik. Kent içi toplu taşımacılık esnasında özellikle hafif raylı sistem hattımızda hemzemin geçitlerde ve yaya geçitlerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Yaya ve araç temasları yaşanabiliyor. Eğitim-öğretim sürecimizin başlamasıyla beraber yolcu sayılarımızın artacağından dolayı vatandaşlarımız yaya ve hemzemin geçitlerinde çok daha dikkatli olmaya, trafik ışıklarına ve güvenlik görevlilerimizin yönlendirmelerine uymalarına davet ediyoruz. Gideceğimiz yere 1 dakika erken gitmek yerine, 1 dakika sonra güvenli gitmek hepimiz için çok daha sağlıklı olacaktır" dedi.

"Kurallara ve ikazlara uyulmalı"

Vatandaşların hemzemin geçitlerde çok dikkatli olması ve kurallara uyması gerektiğini belirten Gürkan, "Yaya ve hemzemin geçitlerimizde güvenlik görevlilerimizin ikazlarını duymayabilen veya dikkat etmeyen vatandaşlarımız, trenle temas yaşayabiliyor. Hemzemin geçitlerinde trafik ışıklarına uymayan araç sürücülerimiz trenle temas edebiliyor. Bunlar da maddi ve yaralamalı kazalara yol açabiliyor. Bu gibi kazaların önüne geçebilmek için dikkatli olmak ve ikazlara uymak gerekiyor" diye konuştu.

Pazartesi başlayacak yeni eğitim-öğretim sezonu ile birlikte hafif raylı sistemde yolcu sayısında önemli miktarda yaşanması bekleniyor.

SAMULAŞ’tan ’hemzemin geçit’ uyarısı

SAMULAŞ’tan ’hemzemin geçit’ uyarısı

SAMULAŞ’tan ’hemzemin geçit’ uyarısı

SAMULAŞ’tan ’hemzemin geçit’ uyarısı

SAMULAŞ’tan ’hemzemin geçit’ uyarısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber